Evenimente organizate la Iasi în timpul următoarelor cinci luni în care România se va afla la conducerea Consiliului Uniunii Europene

Teodor-Viorel Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe, a prezentat, în răspunsul interpelării adresate de Dan Lungu, Senator USR de Iași, care sunt evenimentele ce se vor desfășura la Iași, în timpul următoarelor cinci luni în care România se va afla la conducerea Consiliului Uniunii Europene.

Astfel că, lista evenimentelor informale derulate la Iași debutează cu o conferință și o întâlnire, ambele desfășurate chiar în cursul acestei luni. „High – Level of Conference on eGovernment” și „Meeting of eGovernment Action Plan Steering Board” vor avea loc pe 18 și 19 februarie.

In  cursul lunii aprilie, în intervalul 16 – 18, urmeaza să aibă loc și Conferința „Expunerea Online a Patrimoniului Cultural European: Impactul Patrimoniului Cultural asupra Transformării Digitale a Societății”, organizată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Lista continuă cu o serie de evenimente desfășurate în cursul lunii mai, Reuniunea informală a responsabililor europeni pe drepturile omului, organizată de Ministerul Afacerilor Externe avînd loc în intervalul 13 – 14, iar „High Level Group – Competitivitate”, organizat de Ministerul Economiei, desfășurându-se in intervalul 16 -17 mai.

Tot pe data de 17 mai va avea loc la Iași și Conferința „Europa convergenței: creștere, competitivitate, conectivitate”, organizată de Ministerul Afacerilor Externe, luna mai finalizându-se cu un eveniment derulat în perioada 27 – 28 mai, anume Conferința „Parchetul European: provocări privind operaționalizarea”, organizată de Ministerul Justiției.

Ultimele serii de evenimente, desfășurate în ultima lună în care România se va afla la conducerea Consiliului Uniunii Europene, vor fi Reuniunea Comitetului de monitorizare ESPON 2020, urmată de Seminarul ESPON și de Reuniunea punctelor de contact ESPON, toate având loc în perioada 17 – 21 iunie și fiind organizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, urmînd ca evenimentele să se încheie, în intervalul 26 – 28 iunie, prin Confernța „Week of Innovatin regions in Europe”, organizată de Ministerul Cercetării și Inovării.

Lista completă a evenimentelor poate fi consultată și în răspunsul oficial, trimis în cursul săptămânii trecute de către Teodor-Viorel Meleșcanu, in link-ul de mai jos.

INFO

www.senat.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: