Evenimente dedicate Unirii Basarabiei cu România la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iași

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iași organizează în această săptămână o serie de activități dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, act ce a contribuit la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

100 de stejari pentru 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Marți, 27 martie 2018, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și Romsilva, prin Direcția Silvică Iași, marchează cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-o acțiune de plantare de stejari, la care vor participa elevi și studenți din România și din Republica Moldova, aflați la studii în Iași.

Acțiunea 100 de stejari pentru 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România se va desfășura în trei etape: de la ora 10.00, plantare la Liceul Tehnologic „Petru Poni”, de la ora 11.00, la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, iar de la ora 12.00, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi. Acțiunea va continua vineri, 30 martie, la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”.

Club CLEPSIDRA: „Marea Unire de la 1918. Proiectul unei generații”

Miercuri, 28 martie 2018, începând cu ora 16.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 134) va avea loc o ediție specială a Clubului Clepsidra. Dr. Liviu Brătescu, cercetător la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Filialei Iaşi a Academiei Române, va susține conferința „Marea Unire de la 1918. Proiectul unei generații”. Finalul întâlnirii va fi rezervat întrebărilor din public, cea mai pertinentă întrebare fiind premiată cu un pachet de cărți.

Activitățile sunt incluse în seria de evenimente organizate de Biblioteca Jud ețeană „Gh. Asachi” din Iași având ca scop pregătirea Centenarului Marii Uniri.Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: