Eveniment „Tarkovski si Brumaru”. Lansarea revistei culturale Timpul, editia din luna ianuarie

Tarkovski si Brumaru

Editura Adenium vă invită sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 16.00, la întâlnirea-eveniment„Tarkovski si Brumaru”, care va avea loc la Librăria Cărturesti din Palas Mall Iasi (Str. Stefan cel Mare, nr. 1).

La eveniment sunt invitati Mihai Vacariu, autorul cărtii ”Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei” (apărută la Editura Adenium),poetul Emil Brumaru, scriitorul Liviu Antonesei, politologul si editorialistul Daniel Sandru, Sorin Bocancea, filosof si decan al Facultătii de Stiinţe Politice si Administrative a Universităţii „Petre Andrei” din Iasi, Bogdan Ulmu, scriitor si critic de teatru si film.

Provocarea la dezbatere pe tema poeticii filmelor tarkovskiene va fi completată cu vizionarea unor scene din peliculele semnate de marele regizor. Îndrăgitul poet Emil Brumaru va recita din poeziile sale.

Cartea lui Mihai Vacariu, ”Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei”, a obtinut ecouri puternice în presă, în mediul artistic si literar, fiind desemnată cea mai bine vândută carte a anului 2013 la Editura Adenium. Autorul declară că a scris „despre cum am vizionat, simtit si trăit filmele lui Andrei Tarkovski, în special în perioada comunistă, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reusit în acele vremuri să ajung la un acord între fiinta mea si realitatea exterioară, la o modalitate de a simti că trăiesc autentic, de  a-mi da un sens vietii, adică de a-mi afla fericirea”. Bogdan Ulmu consideră că „Mihai Vacariu a scris si trăit acest volum pentru a nu uita că toti am apărut în filmele lui Tarkovski: măcar în figuratie…

Cu acelasi prilej va fi lansată editia din ianuarie a revistei culturale Timpul. Printre altele, publicatia marchează printr-un articol-documentar, activitatea lui Mihai Eminescu la Timpul. Revista va putea fi descărcată gratuit de pe site-ul www.timpul.ro.

Partenerii evenimentului: Cărturesti Palas,Timpul, Observator Cultural, Radio România Cultural, Ziarul de Iasi si  IasiFun.

INFO

www.adenium.ro/ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: