Eurovisionul începe si pentru români: Cezar intră astăzi în concurs

Corespondentă Malmö, 16 mai 2013

Ziua semifinalei Eurovision la care participă România a sosit. Repetitii, concentrare, determinare – toate îsi au finalitatea în cele trei minute în care Cezar se va afla e scena de la Malmö Arena, în fata celor peste 10.000 de spectatori, dar si a celor peste 100.000.000 de telespectatori din 44 de tări, care vor urmări live evenimentul. În 15 mai, Cezar a avut două repetitii cu costume, cea de-a doua fiind luată în considerare pentru votul juriului international de specialitate.

Românii sunt invitati, la ora 21.40, să deschidă televizoarele pe TVR 1, TVR HD, TVR International sau să tasteze www.tvrplus.ro, pentru a vedea, într-o editie specială Drumul spre Malmö, moderată de Liana Stanciu, ultimele pregătiri ale lui Cezar înainte de a intra în scenă, care sunt gândurile lui înaintea semifinalei din 16 mai, dar si ale Alexandrei Toma (backing vocal), cum îsi fac încălzirea cei patru dansatori – Simona, Sandra, Silviu si Florin – si ce reactii stârneste machiajul lor printre persoanele din culise.

De la ora 22.00, telespectatorii TVR îi vor putea urmări pe artistii din Letonia, Azerbaidjan, Malta, Islanda, San Marino, Macedonia, Finlanda, Bulgaria, Israel, Norvegia, Albania, Ungaria, Elveţia, Georgia, Grecia, Armenia şi România disputându-si  cele zece locuri în finală alocate acestei a doua părti a competitiei.

Ambele repetitii cu costume, desfăsurate miercuri, au fost apreciate de cei care le-au urmărit, iar Cezar este încrezător si nerăbdător să cânte si pentru telespectatori. Vocea deosebită a artistului nostru, show-ul puternic al României, precum si piesa “It’sMy Life” au făcut ca, la finalul repetitiei tării noastre, jurnalistii aflati în centrul de presă să aplaude prestatia României. Noutatea pentru cei care au văzut repetitia din 15 mai a fost aparitia celor patru dansatori, pictati complet cu rosu sau auriu.

Cezar va concura în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013, pe 16 mai, unde piesa “It’sMy Life” (muzică si versuri Cristian Faur) va intra în competitie pe pozitia 17. Românii din tară nu vor putea să ofere puncte reprezentantului nostru, astfel că românii din diaspora, precum si străinii pe care Cezar i-a cucerit cu vocea sa sunt cei care vor avea posibilitatea să ne voteze.

INFO

eurovision.tvr.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: