Europe – lorzii rockului canta la Bucuresti

europe_poster_arene

Dupa indelungi asteptari, fanii trupei Europe din Romania au motiv de bucurie caci vor avea parte de concertul mult visat.  Dupa o serie de 10 concerte programate in Statele Unite al Americii, EUROPE, cea mai apreciata trupa rock de origine suedeza, va ajunge in Romania pentru a sustine concertul reprogramat la finalul anului trecut, cu promisiunea de a crea o atmosfera  cu adevarat incendiara in data de 11 iunie 2015.

Concertul trupei EUROPE, anuntat initial a se desfasura in data de 17 noiembrie la Sala Palatului din capitala, a fost reprogramat si va avea loc la data de 11 iunie 2015 in aceeasi locatie. Modificarea survine ca urmare a reconfigurarii schemei de concerte planificate pe teritoriul Europei de Est, situatie determinata de inregistrarile pentru realizarea celui de-al zecelea material discografic ce va fi  lansat in luna martie a anului viitor.

Posesorii biletelor achizitionate la pret redus vor putea profita in continuare de acest privilegiu, avand posibilitatea sa le pastreze pentru concertul ce urmeaza a se desfasura la data de 11 iunie la Sala Palatului. Totodata, clientii care vor dori sa isi recupereze contravaloarea biletelor, se pot adresa agentiilor sau punctelor de vanzare de bilete de unde au fost cumparate, incepand cu data de 17 noiembrie.

In componenta actuala, Joey Tempest (voce, chitara), John Norum (chitara, backing-vocal), Ian Haugland (tobe), Mic Michaeli (clape, backing vocal) si John Leven ( bass, backing vocal) le vor oferi fanilor rock din Romania o productie live de proportii.

Biletele se se gasesc in reteaua Eventim, la punctele de vanzare Vreau Bilet din Unirea Shopping Center etj.2, Libraria Eminescu, magazinele EuroGsm, Sala Palatului, sediul VreauBilet din strada Octavian Goga nr.24, bl.M62, apt.1 sau pot fi procurate online de pe  www.vreaubilet.ro si www.eventim.ro.

O experienta concertisitica memorabila, din playlist-ul careia nu vor lipsi cele mai cunoscute melodii din repertoriul trupei, ”The final countdown” sau ”Carrie”, dar si piese care se bucura in prezent de succes la nivel mondial.

DESPRE

Europe este una dintre cele mai de succes trupe suedeze de rock, avand in prezent peste 25 milioane de albume vandute. Succesul a venit odata cu lansarea lui The Final Countodwn, lansat in 1986. Piesa care da numele albumului a devenit un hit international, si s-a clasat pe primul loc in peste 26 de tari, iar balada Carrie a ajuns pe locul 3 in Billboard Hot 100. Ulterior, chitaristul John Norum a parasit formatia in noiembrie 1986. A urmat ”Out Of This World”, lansat in 1988, perioada cand Guns N’Roses, INXS si US au rupt monopolul industriei muzicale. Discul a fost vandut in peste 2 milioane de exemplare.

A urmat un turneu in SUA alaturi de Def Leppard, Bon Jovi si Skid Row. Dupa 10 ani de activitate, in 1992 trupa a decis sa se destrame. De atunci Joey Tempest, John Norum si Kee Marcello au lansat albume solo. Pentru celebrarea noului milenium, formatia a fost solicitata de catre administratia din Stockholm pentru a sustine un concert. Acesta a fost primul concert cu doi chitaristi, mai exact Norum si Marcello. Nu a fost o reuniune oficiala ci doar un eveniment select. Pe 2 octombrie 2003, trupa s-a reunit in mod oficial.

In anul urmator, Europe a lansat un nou album, ”Start from the Dark” si a fost vandut in peste 900.000 de mii de exemplare. Pana in anul 2012, acestia au mai scos pe piata alte trei albume care au inregistra succes in intreaga lume. ”Secret Society”, ”Last Look of Eden” si ”Bag of Bones” au fost materialele discografice care i-au propulsat din nou in preferintele fanilor muzicii rock si i-au adus pe cele mai mari scene ale lumii sustinand turnee pe tot globul.

In 2013 au aniversat 30 de ani de activitate, ocazie cu care au lansat un DVD ce cuprinde un concert memorabil sustinut in Suedia. In prezent, artistii lucreaza la finalizarea unui nou materiale discografic, cel cu numarul 10 , si va fi lansat cel mai probabil in prima parte a anului 2015, urmat de un nou turneu mondial de promovare.

INFO

Sala Palatului

Str. Ion Campineanu 28, Bucuresti

www.europetheband.com

www.facebook.com/europetheband

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: