306 școli din Iași implicate în “Europa, casa noastră”, 2 profesori din Iași merg în vizită la Comisia Europeană

campania-nationala-europa-casa-noastra-iasi-scoli-licee-romania-afisReprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a lansat a treia ediţie a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

În cadrul campaniei „Europa, casa noastră” au fost înscrise, până în prezent, 2064 de unități de învățământ și 3833 de cadre didactice. În anul școlar 2012-2013, în județul Iași s-au înscris 306 unități de învățământ și 95 de profesori. Douăcadre didactice din Iași se numără printre cei 50 de câștigători ai unei excursii la Bruxelles la Comisia Europeană:doamna Greta Predoi de la Școala Gimnazială Butea, și doamna Ana Luiza Boboc de la Școala Gimnazială Cozmești Stolniceni Prăjescu

Elevii au fost implicaţi în mai multe activităţi educaţionale pe teme europene şi actiuni de voluntariat.

Campania “Europa casa noastră” s-a derulat pe parcursul întregului an, sub egida Anului European al Cetăţenilor şi a conţinut trei seturi de activităţi: “Vizite şi dezbateri în şcoli”, concursul de proiecte „Lider european” şi concursul de desene „Europa mea”.

PROGRAM

Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web: www.europacasanoastra.ro ce oferă elevilor şi profesorilor, participanţi în program, conţinut educaţional, o serie de servicii şi aplicaţii utile.

ÎNSCRIERI

Coordonatorii invită şcolile din România să participe în program  prin completarea formularului online care este deschis la adresa menţionată. Şcolile şi liceele participante vor putea apoi publica rapoarte şi fotografii realizate în cadrul evenimentelor lor.

Cadrele didactice pot continua să se înscrie în campania noastră și pot derula activități începând cu anul școlar 2013-2014.În luna septembrie vor fi anunțați finaliștii concursului de desene: Cei 60 de finaliști ai concursului de desene “Europa mea” vor fi anunțați în luna septembrie.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

Campania a fost implementată în numele şi sub îndrumarea Reprezentanţei Comisiei Europene de către Public Affairs & Public Relations.  Chelgate este o companie britanică de consultanţă în domeniul afacerilor publice şi al comunicării. Înfiinţată în anul 1988, Chelgate are sediul central la Londra, birouri la Bucureşti şi Bruxelles şi o reţea de asociaţi în întreaga lume. Biroul din România a fost deschis în 2005 şi a derulat contracte importante alături de companii multinaţionale şi instituţii centrale şi locale. Chelgate acordă consultanţă în comunicare atât sectorului privat, cât şi celui public.

INFO

http://www.europacasanoastra.ro

http://ec.europa.eu/romania

http://chelgate.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: