EUROINVENT 2021 și-a desemnat câștigătorii

Ediția a 13-a a EUROINVENT, evenimentul ce pune an de an Iașul pe harta inovării mondiale, și-a desemnat câștigătorii. Marele Premiul EUROINVENT 2021 a fost câștigat de o echipă formată din cercetători ieșeni de la UMF și de la Universitatea Tehnică

Cea de-a 13-a ediție EUROINVENT, Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, s-a desfășurat, din cauza pandemiei, online, între 20 și 22 mai 2021, aducând virtual împreună inventatori și cercetători din întreaga lume. Cu toții și-au exprimat speranța ca următoarea ediție EUROINVENT să aibă loc fizic, la Iași, astfel încît să se poată întâlni și discuta față în față.

Premiile desemnate de juriul internațional au mers către cele mai bune dintre cele peste 630 de invenții și proiecte de cercetare din 32 de țări, astfel:

-Premiul pentru cel mai tânăr inventator ”Andi Dwi PUTRA” a mers către croata TINA PETROV, pentru un ”fashion kit”.

-Categoria internațională a Premiului pentru femeia inventator i-a revenit inventatoarei din Republica Moldova Thailanda, Valentina BULIMAGA, iar categoria națională a aceluiași premiu a mers către Andreea HEGYI de la INCD Urban-INCERC Cluj-Napoca

-Croatul ZVONIMIR VIDUKA a primit Premiul Forumului Inventatorilor Români.

-Ciupercă Radu, Zaica Ana și Nedelcu Ancuța, cercetători la INMA București au fost desemnați câștigătorii Premiului pentru Mediu (The Green Environment Award).

-Echipa Institutului de Fiziologie și Sanocreatologie din Republica Moldova a primit Premiul pentru cercetări avansate în biologie ”Prof Hazim AL DARAJI”

-Premiul Universității ”Al. I. Cuza” (UAIC) a mers către o echipă de cercetători de la Universitatea Norton din Cambodia, cel al Universității Tehnice ”Gh. Asachi”, către echipa Universiti Malaysia Terengganu, iar Premiul platformei Arheoinvest UAIC a mers către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică București (INCDIE ICPE-CA)

-Premiul pentru Medicină i-a fost acordat echipei Moldovan Marioara, Oprean Radu, Saplonţai–Pop Aniela, Cristina, Prodan Doina, Saroşi Liana Codruţa, Silaghi-Dumitrescu Laura, Cuc Stanca, Agapescu Camelia, de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” și de la Universitatea Babes Bolyai, Cluj-Napoca

-Universitatea Politehnică din Timișoara a primit a primit Exquisite Award.

-Premiul pentru colaborare – Sinergy Award a fost câștigat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT Bucureşti

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a primit MARELE PREMIU ȘTIINȚIFIC EUROINVENT 2021.

Echipa formată din Cătălina Luca, Doru Andrițoi, Robert Fuior și Călin Corciovă de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași – Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” Iași – Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, a primit trofeul MARELE PREMIU EUROINVENT 2021 și 10.000 de lei oferiți de Fundația ”Dan Voiculescu” pentru ”Orteza inteligentă pentru corectarea defectelor postural”.

Sub auspiciile EUROINVENT s-au desfășurat expoziția de invenții și cercetări; ICIR – Conferința Internațională de Cercetări Inovative; Salonul literar, artsitic și tehnico-științific; Expoziția europeană de arte vizuale și mai multe workshopuri.

EUROINVENT este organizat în fiecare an de Forumul Inventatorilor Români, Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă, prin EUROPE DIRECT Iași, Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi”, Universitatea ”Al.I.Cuza” din Iași, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T.Popa”și cu Universitatea Națională de Arte ”G.Enescu” Iași.

EUROINVENT este singurul eveniment din România care se desfășoară sub egida IFIA – International Federation of Inventors’ Associations și WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations, reprezentând un eveniment european de elită în domeniul inovării și cercetării.

INFO

www.euroinvent.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: