Euroinvent 2014 – Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii

În perioada 22 – 24 mai 2014, în Atriumul Palas Mall are loc cea de-a VI-a ediţie a Expozitiei Europene a Creativitătii si Inovării EUROINVENT, cel mai amplu eveniment de acest fel din sud-estul Europei. Timp de trei zile, publicul ieşean şi nu numai va avea ocazia să admire peste 300 de creaţii ale cercetătorilor şi inventatorilor din 26 de tări.

Printre invenţii se numără: sisteme de monitorizare si investigare a seismelor; uniforma antitero marcată pentru recunoaşterea în spectrul infraroşu; camera de filmat la adâncimi mari pentru scafandri; sisteme inovative pentru parcarea bicicletelor; softul care are grijă de sănătate şi transformă pantofii în calculator al indicelui corporal; noi soiuri de copaci şi plante etc. O altă invenţie inedită va fi expusă pe esplanada Palas Mall, la intrarea dinspre Palatul Culturii: „casa expandabilă” sau „casa evantai”, care îşi măreşte suprafaţa de peste trei ori.

La EUROINVENT vor fi prezentate şi inventiile românesti premiate cu medalii de aur, argint şi bronz la Expozitia Internatională de Inventii si Inovatii, desfăsurată în aprilie, în Malaezia, precum şi cu alte cinci mari distincţii internaţionale. Pe lângă periplul printre invenţiile deosebite, organizatorii au pregătit şi numeroase momente de dans, miniconcerte de vioară, saxofon şi alte instrumente.

Expoziţia este organizată de Forumul Inventatorilor Români, în colaborare cu Centrul de Informare EUROPE DIRECT Iaşi, prin structura sa gazdă, Asociaţia pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” si Uniunea Artistilor Plastici.

INFO

Euroinvent

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: