EuroArt: O saptamina de teatru de calitate, cu Horatiu Malaele si Teatrul “Bulandra” capete de afis

Si in aceasta primavara, EuroArt, unul dintre cele mai importante evenimente culturale, aduce la Iasi o serie de spectacole de succes si actori prestigiosi. Editia din acest an va gravita in jurul actorului Horatiu Malaele, unul dintre actorii cei mai indragiti de la noi, dar si in jurul Teatrului “Bulandra”, care prezinta spectatorilor ieseni doua personalitati de seama ale teatrului romanesc: Mariana Mihut si Ion Caramitru.

Festivalul EuroArt se va desfasura in perioada 22-29 mai si debuteaza duminica, la ora 21.00, cu “Spectacol extraordinar de fachirism, catalige, monociclu”, jucat de trupa “Famous” din Iasi pe bulevardul Stefan cel Mare.

Luni, 23 mai, incepind cu orele 19.00, Teatrul “Bulandra” va juca pe scena Casei de Cultura a Studentilor piesa “Sorry”, de Aleksandr Galin, in regia lui Iuri Kordonsky si cu actorii Ion Caramitru si Mariana Mihut. Spectacolul “Sorry” prezinta o tulburatoare poveste de dragoste, o reintilnire a vechii iubiri dupa 20 de ani, in care speranta si deziluziile lasa loc unui dramatism de un discurs consistent, intr-o Rusie ce anuleaza orice speranta de libertate. Pentru acest rol, la Gala Uniter 2005, Mariana Mihut a primit pentru a treia oara in cariera Premiul Uniter pentru cea mai buna actrita.

Seria spectacolelor continua marti cu piesa “Joc fara manual de intrebuintare”, pusa in scena de Teatru ’74 din Tirgu Mures. Spectacolul este o adaptare realizata de Roxana Magdalena Pantice dupa “Hora Iubirilor”, de Arthur Schnitzler.

Miercuri, de la orele 19.00 se joaca piesa “Povesti de familie“, interpretata de trupa Teatrului “Andrei Muresanu”, adaptare dupa un text modern si actual, prin care parintii vor putea vedea “necenzurat” cum gindesc copiii vremurilor noastre si care sint jocurile lor. Este o comedie neagra, interzisa minorilor sub 16 ani.

Aceeasi echipa de actori va juca joi, 27 mai, spectacolul “Operele complete ale lui William Shakespeare pe scurt”.

Vineri, la Iasi vine Teatrul din Braila cu spectaolul “Scandal in culise”. Piesa a fost scrisa in urma unei reprezentatii a piesei “Chinezi”, cind Michael Frayn, autorul, a asistat la spectacol din culise. Dupa reprezentatie a declarat ca spectacolul i s-a parut mai amuzant privit din culise decit din sala si s-a gindit sa scrie o piesa despre cum se vad lucrurile din spatele scenei.

Simbata, 28 mai, Teatrul de Comedie din Bucuresti prezinta spectacolul “Sunt un orb”, in cadrul caruia Horatiu Malaele va sustine un recital extraordinar.

Festivalul EuroArt se incheie duminica cu spectacolul “Mascariciul”, regizat si jucat de Horatiu Malaele, conceput dupa un scenariu aflat intre lacrima si zimbet, in care “partenerii” lui Horatiu Malaele sint Shakespeare si Cehov.

Spectacolele vor fi jucate la Casa de Cultura a Studentilor, in Sala Gaudeamus. (Victoria CANTIR, Ziarul de Iasi)

 

VEZI PROGRAMUL FESTIVALULUI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: