”Eu. O casa de papusi”, dupa H. Ibsen @Teatru Fix

o casa de papusi-fix

Sunteti invitati joi, 8 octombrie 2015, de la ora 20:00 in Teatru Fix la spectacolul  teatrului Odeon, ARPAS București EU. O CASĂ DE PĂPUȘI după Ibsen. Spectacolul face parte din programul FITPTI 2015.

O femeie singură în scenă își amintește. Lumea senzațiilor trăite de ea se naște din proiecții video vibrante, dinamice, care spun o poveste fascinantă. O soprană cântă ceea ce ea nu poate spune. Vocea unui bărbat apare din când în când, ca o amintire.

Spectacolul extrem de personal în care regizoarea Carmen Lidia Vidu mixează emoționant Ibsen, film noir și muzică live este inspirat de personajul Nora din piesa O casă de păpuși de Henrik Ibsen și are o atmosferă hipnotică, agresivă, dar și poetică. Videoproiecțiile pe corp uman creează pe rând senzația de întinerire, de îmbătrânire, de “vizibilitate” a simțurilor.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu este o voce unică pe scena românească, vocabularul ei artistic fiind bazat pe combinarea videoproiecțiilor și a mijloacelor specifice filmului cu prezența live a actorilor.

Iată ce spunea ea despre Nora creată împreună cu actrița Aura Călărașu: ”Nora mea este mult mai bătrână. Nora mea își trăiește ultima zi din viață și ea știe asta. Este cu un pas în trecut și cu un pas în moarte. Nu are prezent. E obosită și poftește iubire. E împăcată cu ce-a făcut. Dar, ca orice pionier, e singură. Singurătatea e chinuitoare și a ofilit-o.

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu. Nora: Aura Călărașu. Soprana : Cătălina Antal. Video: Cristina Baciu. Scenografia: Constantin Ciubotaru. Muzica originală: Ovidiu Chihaia. Masca: Cristina Mihaela Radulescu. Machiaj: Ana Marin. Coregraf: Ioana Marchidan.

BILETE

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Luceafărul (de marți pînă sîmbătă între 10-14 si 18-19, duminică 9-13, și cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol), de la Stud Pass (Iulius Mall) și online www.bilet.ro. Prețul unui bilet întreg este 30 lei; elevii, studenții, pensionarii și somerii beneficiază de bilete cu 10 lei.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: