Esti singur/a? Speed dating iti poate gasi jumatatea

Cum ar fi ca intr-o singura ora sa ai nu o intalnire, nu doua, ci chiar sase sau noua? Suna interesant, nu?

Acest lucru este acum posibil si in Iasi si poate fi incercat pe viu in Cafeneaua Maideyi. Pe 2 decembrie am fost si eu la a sasea editie “Speed dating” si pot sa va spun ca a meritat sa fiu prezenta si sa las in urma toate reticentele mele legate de acest eveniment.

Cum functioneaza, de fapt?

Jocul este simplu: se aduna fete si baieti (in numar egal) si se pune aproximativ o ora la dispozitie, timp in care  participantii au ocazia de a avea o intalnire de cinci minute cu un posibil partener. Dupa fiecare cinci minute clopotelul suna, partenerii se schimba si emotiile o iau de la capat. Singurele reguli ale jocului prevad ca in timpul intalnirilor acestia nu au voie sa faca schimb de numere de telefon, adrese de e-mail, conturi de  facebook sau alte date de contact. Fiecare primeste cate un formular pe care trebuie sa bifeze anumite aspecte despre persoanele cu care s-a intalnit pentru ca organizatorii sa calculeze, la final, compatibilitatile. In functie de optiunile exprimate se formeaza cupluri, care sunt premiate pe masura gradului de potrivire.

E un concept interesant care a prins in randul iesenilor si care are toate sansele sa devina un sport pentru ca este amuzant si, chiar daca nu ti-ai gasit jumatatea la una dintre editii, nu te impiedica nimeni sa participi la celelalte.

“Ideea ne-a venit in urma unor calatorii in New York in timpul carora am descoperit cat de interesant poate fi speed dating-ul. Ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa-l aducem si in Iasi pentru ca, indiferent de varsta si fiind acaparati de lumea virtuala, oamenii inca au nevoie sa se joace si sa experimenteze in lumea reala”, a spus organizatoarea evenimentului, Alexandra Diaconu.

Intrebat daca a avut emotii, Mihai, unul dintre participanti, a raspuns: “Am avut ceva emotii, dar au disparut rapid cand mi s-au terminat primele cinci minute si am ajuns fata in fata cu a doua partenera. Pe urma totul a decurs normal, la o intensitate ridicata, fireste, reusind chiar sa stabilesc anumite conexiuni energetice de nedescris cu unele dintre partenere. A meritat din plin!”

Si pentru ca jocul sa fie joc, organizatorii au oferit perechilor nou formate premii care sa ii ajute sa se cunoasca mai bine: cine romantice, cocktailuri, plimbari gratis in Copou si chiar popcorn si film, pe HBO, la el acasa.

Maratonul de flirt este noul trend in oras, iar daca inca nu ai pereche stai cu ochii pe Maideyi. Peste doua saptamani poti pleca chiar tu acasa insotit!

Autor: Anca Covaliu (Facultatea de Filosofie, UAIC – Comunicare si Relatii Publice, an II)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: