Esti singur(a)? Combina-te in AR

Daca te simti un pic singur, tehnologia  iti poate da o mina de ajutor. Poti intilni oameni pe care i-ai cunoscut via retelele sociale,  sau  poti crea un robotel care sa stea pe umarul tau  astfel incit prietenii  sa te poata urma (virtual) oriunde mergi.  Daca nu e suficient, sari la urmatorul nivel, o prietena (prieten)  in Realitatea Augmentata (AR).

hatsune miku - realitate augmentata

Da, nu glumim. E ireal de… reala!

Inginerii de la AmadeusSVX au combinat o pereche de ochelari AR cu senzorul Xtion Pro de la Asus, au adaugat putina muzica japoneza si un personaj ”anime” pentru a va oferi sansa de a alege cu cine va dati intilnire. Romantica, desigur!

Xtion Pro_AR goggles copy

Detaliile tehnice despre acest gadget sint un pic cam vagi, dar pina la urma cui ii pasa. Important este ce a iesit din asta: un personaj feminin, care arata si cinta ca Hatsune Miku, aflata cu totul si cu totul la dispozitia noastra.

Se pare ca puteti adapta personajul gusturilor voastre folosind un software adecvat, apoi il puteti plasa in lumea reala prin intermediul ochelarilor. De exemplu, Hatsune sta in fata voastra, are inaltimea din viata reala, merge alaturi de voi, reactioneaza atunci cind o atingeti sau o loviti, cinta, ride si danseaza.

Cu toate ca acest mod de utilizare a ochelarilor ”augmentati” pare neobisnuit, dintr-o perspectiva strict tehnica rezultatul este impresionant. Asa cum veti vedea in materialul video, tehnologia va permite sa interactionati cu hainele personajului,  Hatsune poate ocoli obiectele care se afla in drumul ei si are chiar si o umbra foarte realista. Cool, nu?

Acum, stam si ne intrebam: oare nu s-ar putea creea o AR Charlize Theron sau Jessica Alba? 🙂

Sursa: hackaday.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: