Eric Clapton in anii 60, cand lua cu asalt lumea rock

Eric Clapton The 1960s Review

In ultimele decenii, Eric Clapton s-a asezat intr-un fel de respectabilitate calduta, comerciala. Cantecele sale, cum ar fi ”Tears From Heaven” sau ”My Father’s Eyes” plac urechii insa sunt departe de a starni pasiune nestapanita. Este dificil pentru generatiile mai tinere sa inteleaga fervoarea de-a dreptul religioasa pe care o starnea Clapton in randul admiratorilor sai fanatici si motivele care i-au determinat pe acestia sa umple zidurile Londrei cu mesajul ” Clapton is God”.

”Eric Clapton – The 1960’s Review” ne intoarce in timp la acele vremuri extraordinare, cei mai buni ani din intreaga sa cariera: de la momentul in care Clapton s-a alaturat trupei Yardbirds la varsta de 18 ani -trupa pe care o paraseste un an si jumatate mai tarziu nemultumit de comercialismul ei- pana la momentul in care si-a castigat aura de virtuoz al chitarei electrice de blues alaturi de John Mayall&The Bluesbreakers; de la momentul impunerii sale ca superstar alaturi de Cream si pana la scurtul sau experiment muzical cu Blind Faith.

Filmul exploreaza inceputurile de chitarist ale lui Clapton, prezentand interviuri cu muzicienii care i-au fost alaturi de-a lungul carierei sale: Mayall, Chris Dreja, Ben Palmer, Nell Innes si altii precum si dialoguri cu producatorul Cream, Bill Halverson si o serie de jurnalisti de muzica veterani.

http://www.youtube.com/watch?v=RzKzTZL_w24

Eric Clapton – The 1960’s Review nu este un film pe care sa-l vezi pentru momentele muzicale extraordinare ale lui Clapton, dar este o modalitate foarte buna de a afla mai multe despre drumul parcurs de acesta pentru a deveni, daca nu Dumnezeu, cu siguranta unul dintre cei mai mari chitaristi de blues si rock din toate timpurile.

Sursa: www.openculture.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: