54,5 milioane de Euro pentru Erasmus+ în 2015

eramus-plus-romania-foto-2015România are alocat, în anul 2015, un buget de 54 514 335 de Euro pentru programul Erasmus+ – programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport. La nivel naţional, prin Erasmus+ sunt finanţate proiecte de mobilitate, proiecte de parteneriat strategic şi întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret.

Bugetul în România este distribuit după cum urmează: 42 341 832 de Euro pentru proiecte de mobilitate,  11 916 025 de Euro pentru proiecte de parteneriat strategic şi 256 478 de Euro pentru întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) – instituţia care gestionează programul Erasmus+ în România – finanţează proiecte în domeniile educaţie şcolară, formare profesională, învăţământ superior, educaţia adulţilor şi tineret.

ÎNSCRIERI

Termenele limită la care se vor depune proiecte, în anul 2015 sunt: 4 februarie, 30 aprilie şi 1 octombrie pentru proiecte în domeniul tineretului, respectiv 4 martie şi 31 martie pentru proiecte în domeniile educaţie şcolară, formare profesională, învăţământ superior şi educaţia adulţilor. Proiectele se depun online la termenul limită, până la ora 13.00, ora României.

  • Toate informaţiile necesare privind candidatura sunt disponibile pe site-ul programului, www.erasmusplus.ro.

„Erasmus+ schimbă vieţi şi deschide minţi; de aceea Europa, care trebuie să-şi doteze cetăţenii cu educaţia, competenţele şi creativitatea de care au nevoie într-o lume din ce în ce mai competitivă şi în schimbare, are nevoie de acest program. Prin el, sistemele de educaţie şi formare se vor moderniza, iar profesorii, formatorii şi lucrătorii de tineret vor coopera pentru a crea noi metode de predare şi formare. Tinerii, principalii beneficiari ai programului, vor profita de mobilităţile cu scop de învăţare pentru a se dezvolta personal şi profesional mult mai rapid decât dacă ar fi rămas acasă.” Monica Calotă, director ANPCDEFP.

685 de proiecte finanţate în România în 2014

În anul 2014 în România au fost depuse 2210 cereri de finanţare, dintre care au fost finanţate 685: 484 de proiecte de mobilitate, 189 de proiecte de parteneriat strategic şi 12 întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. În ceea ce priveşte domeniile vizate de aceste proiecte, 214 se adresează educaţiei şcolare, 118 formării profesionale, 79 învăţământului superior, 23 educaţiei adulţilor şi 251 tineretului. Prin proiectele de mobilitate finanţate aproximativ 6000 de studenţi şi peste 3000 de elevi au oportunitatea de a studia sau a se pregăti profesional într-o altă ţară. Aproape 4000 de profesori şi peste 7000 de tineri şi lucrători de tineret participă în proiecte internaţionale. Bugetul total alocat proiectelor finanţate în anul 2014 a fost de 51 256 839 de Euro.

 DESPRE

Erasmus+ este programul Uniunii Europene  pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de Euro. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenţi din învăţământul superior, 650 000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500 000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: