Englezii de la Ten Years After au cintat la Iasi

Legendara trupa britanica Ten Years After nu a fost primita la Iasi cu sala plina, insa cu multa caldura. Alaturi de Leo Lyons (bass), Ric Lee (tobe) si Chick Churchill (clape), fanii blues-rock-ului adevarat s-au intors in urma cu 40 de ani, dovedind aceeasi energie si emotie ca la Woodstock.

ten_years_after 1

Leo Lyons (bass), in stinga imaginii si Joe Gooch, cel mai tinar membru al trupei, in virsta de 34 de ani, care il inlocuieste pe Alvin Lee.

Concertul, mutat de la Casa de Cultura a Sindicatelor, la Casa de Cultura a Studentilor, respectiv de la ora 19, la ora 20, a inceput cu o intirziere de aproximativ 20 de minute. “Cei de la Riff,  care au deschis concertul, si-au cerut scuze pentru intirziere, dar si cind au inceput, nu au mai facut nici o pauza pina la final. Nici Ten Years After nu a facut vreo pauza, singurul moment de respiro a fost atunci cind a avut bateristul un solo. Probabil ca ceilalti s-au retras atunci ca sa bea o gura de apa”, a povestit Cristina, venita la concert impreuna cu un grup de prieteni.

Chiar daca nu i-au ascultat in adolescenta sau in studentie, tinerii care au vrut sa ii cunoasca pe cei de la Ten Years After au ramas impresionati de ceea ce au vazut. “Eu nu ii cunosteam, stiam doar ca sint o trupa veche si ce gen abordeaza. Necunoscindu-i, nu am venit cu asteptari, insa m-au surprins foarte tare. A fost o surpriza si pentru ca nu am mai mers la concerte de old rock, plus ca au fost mai multe jocuri de lumini si un decor foarte fain. Toti de pe scena au fost plini de energie, iar publicul, indiferent de virsta, a fost foarte receptiv, ceea ce ma face sa cred ca si ei s-au simtit, la rindul lor, foarte bine, in ciuda faptului ca nu era sala plina. Toata lumea cind a iesit, avea zimbetul pe buze, iar multi spectatori au ramas pentru autografe”, a mai spus Cristina, tinara in virsta de 28 de ani.

Pentru “cunoscatori”, concertul Ten Years After a fost un adevarat regal muzical si unul dintre evenimentele care se intimpla rar in Iasi. “A fost un concert magnific, care mi-a adus aminte de alte trupe si artisti de blues-rock mai old, precum Cream, Rory Gallagher, Jimmy Hendrix sau Yardbirds. Mi-a placut foarte mult Joe Gooch, cel mai tinar membru al trupei, in virsta de 34 de ani, care il inlocuieste pe Alvin Lee. A facut un solo monumental. Consider ca, in privinta muzicii, concertul celor de la Ten Years After este cel mai important eveniment din ultimii ani. Nimeni de valoarea lor nu a mai concertat la Iasi in ultimii ani”, a marturisit Sandu, spectator in virsta de 35 de ani. Leo Lyons, Ric Lee si Chick Churchill, cei care au infiintat trupa si care au facut-o sa dainuiasca, au facut spectacol ca pe vremea cind erau de virsta lui Joe Gooch, in ciuda faptului ca au peste 60 de ani. “Au experienta a sute de concerte. Am vazut in sala oameni de 55, 60, 65, de 70 de ani chiar, care dansau sau aplaudau in picioare. A fost o intoarcere la rock-ul adevarat, cel care tine ritmul, te loveste in stomac si se duce in creier. Si la cei tineri s-a vazut ca stiau la ce au venit. Din pacate, sala in care a avut loc nu e pregatita pentru astfel de concerte”, a adaugat Florin M., un spectator trecut de 40 de ani.

Autor: Loredana Oprea, Ziarul de Iasi

Ten Years After la Iasi (2011)

Ten Years After la Woodstock (1969)

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: