”Energia între știință și pseudoștiință” – o noua intalnire a Clubului Lunaticilor

Clubul Lunaticilor este un Club Științific ce se întrunește în serile cu Lună plină, în incinta Ateneului din Iași și are ca principal obiectiv prezentarea în cadrul unor întâlniri informale a stadiului actual al cunoașterii din diverse domenii ale științei pentru dezvoltarea unei atitudini pozitivă față de valorile și realizările științei și tehnicii contemporane.

Următoarea întâlnire a Clubului va avea loc în după-amiaza zilei de 23 noiembrie 2018, la ora 18:00 în sala de Expoziție a Ateneului din Iași.

Titlul prezentării este ”Energia între știință și pseudoștiință” și va fi o dezbatere despre conceptul de energie: ce este, care sunt proprietățile sale, cum poate fi detectată și măsurată, fără a lăsa loc pentru interpretări și răsucirea semnificațiilor. Termenul de energie are o semnificație științifică foarte bine definită. Totuși, utilizarea lui în promovarea ideilor pseudoștințifice speră să ne păcălească cu o mantie de respectabilitate științifică. Denaturând semnificația lui, energia devine ”liberă”, ”cuantică”, ”pozitivă”, fără dovezi științifice care să o susțină. De fapt, prin simpla menționare a unui fel de ”energie” sau a echivalenților săi, utilizatorii termenului speră că vor soluționa orice problemă și vor elimina orice îndoială.

Intrarea este gratuită, iar după întâlnire, dacă condițiile meteo ne vor permite, vom urca pe terasa Ateneului unde vom urmări cu ajutorul telescopului astrul selenar în toată splendoarea lui.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: