”Eminescu să ne judece” – în Parcul Copou.

La data de 15 Iunie se împlinesc 130 de ani de la trecerea în veșnicie a Poetului Național, Mihai Eminescu. Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași vă invită să participați la evenimentul ”Eminescu să ne judece” care va avea loc în Parcul Copou.

Evenimentul va începe la ora 17.00, în fața bustului Marelui Poet, cu depuneri de coroane de flori și rostirea alucuțiunilor, de către cei prezenți. Un moment poetic, o expoziție de artă plastică dar și cuvinte despre opera și viața Marelui Poet vor întregi evenimentul. Opera și viața poetului vor fi prezentate publicului de către scriitoarele Livia Iacob și Nina Corcinschi.

Poeziile vor fi recitate de către poeți consacrați, Nichita Danilov, Cassian Maria Spiridon, Horia Zilieru, actrița Laura Bilic și câțiva tineri poeți de pe ambele maluri ale Prutului, iar expoziția de artă plastică, cu titlul ” Palimpsest”, va cuprinde lucrări ale artiștilor plastici ieșeni de renume: Traian Mocanu, Constantin Tofan, Zamfira Bîrzu, Felix Aftene, Valentina Druțu, Sabin Driceanu, Gabriela Drinceanu și tânărul absolvent, sculptorul Alexandru Burlacu.

Moderatorul evenimentului: Adi Cristi.

INFO

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Bd. Carol 1, Parcul Copou, Iasi

www.facebook.com/culturacopou

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: