Eminescu – poezie și muzică

Marți, 15 ianuarie 2019, începând cu ora 14.30, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași organizează un eveniment dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale.

Programul desfășurat sub genericul „Eminescu – poezie și muzică” va cuprinde: conferința „Mihai Eminescu, poeții naționali și mitologiile lor”, susținută de CS dr. Andreea Mironescu, Institutul de Cercetări Interdisciplinare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și un recital de muzică și poezie.

Participă profesori și elevi de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” și studenți de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru, sub îndrumarea lect. univ. dr. Oana Sandu.

Expoziția „Armonii eminesciene”, realizată de Departamentul Colecții Speciale, deschisă în perioada 15-31 ianuarie, include partituri semnate de Gh. Scheletti, Carol Decker, Alfonso Cirillo, Iancu Filip și Tudor Cavaler de Flondor, inspirate de versurile marelui poet.

Celebrarea Culturii Naționale, la data de 15 ianuarie, marchează în acest an 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, „omul deplin al culturii române”.

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: