Elevii ieșeni află despre Centrul Municipal de Colectare Iași

eticheta remesh

În perioada 17 februarie – 14 martie 2016, elevii ieșeni află despre noutatea momentului în orașul lor: lansarea Centrului Municipal de Colectare Iași, în cadrul campaniei „Iașul meu curat”.

ECOTIC, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Agenția Pentru Protecția Mediului Iași și Salubris S.A., desfășoară o amplă campanie de comunicare în 21 de școli din Iași, la nivelul claselor V-VIII, pentru a informa elevii asupra deschiderii în orașul lor a primului centru municipal de colectare deșeuri din România.

Pe 10 martie 2016, în Iași se deschide oficial Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI). Este primul centru municipal de colectare a deșeurilor provenite din gospodării particulare deschis în țara noastră, respectând standarde europene și fiind co-finanțat prin Norway Grants.

Centrul a fost plasat într-o locație ușor accesibilă populației, pe Str. Grădinari nr.26, Iași. În acest moment, în România nu există astfel de centre de colectare, unde populația să poată ajunge ușor, fie pietonal, fie cu autoturismul și să poată preda toate tipurile de deșeuri care există într-o gospodărie. Plastic, carton, hârtie, sticlă, texile, deșeuri din construcții, electrice și electronice, toate pot fi aduse la centru.

În cadrul campaniei „Iașul meu curat”, elevii ieșeni vor primi informații despre deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași, despre cum, unde și ce anume pot aduce acolo. Vor fi încurajați să împărtășească informațiile cu cei apropiați și vor primi date concrete despre situația colectării și deșeurilor din țara noastră, de ce acest lucru ne afectează pe toți și cum putem cu toții contribui la curățenia casei noastre – fie ea locuința sau orașul nostru.

Proiectul face obiectul contractului de finanțare “STEPS FOR WEEE” din cadrul sesiunii de finanțare Innovation Norway – Norway Grants 2009-2014

INFO

www.cmciasi.ro

www.cmci.ro

www.ecotic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: