Elevii din județul Iași primesc 2.000 de volume “Cărțile copilăriei” și rechizite Herlitz România

Foto_AsociatiaCurteaVeche1

Echipa Asociației Curtea Veche alături de reprezentanții Azomureș și Agricola 96 SA Țigănași vor oferi 2.000 de cărți către 4 instituții școlare din comuna Țigănași, județul Iași. Totodată, elevii vor primi, din partea Herlitz România, și câte un set de rechizite școlare.

Donația de carte va avea loc joi, 15 octombrie, în cadrul a două evenimente consecutive organizate la Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Cârniceni (ora 11.00) și la Școala „Costache Antoniu” din localitatea Țigănași (ora 12.00).

În cadrul evenimentelor vor lua cuvântul: Stela Popescu (actriță), Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Aurel Placinschi (director Agricola 96 SA Țigănași), Mihai Aniţei (director general, Azomureş) și Smaranda Nicolau (actriță și pedagog teatral) care va susține un moment de lectură interactiv pentru copiii prezenți. Oficiile de gazdă vor fi realizate de doamna Romașcanu Silvia (director, Școala „Costache Antoniu”).

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului școlar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Azomureș și Agricola 96 SA Țigănași au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche.

Prin îngrășămintele minerale pe care le realizăm la Tîrgu Mureș avem o relație specială cu mediul rural. Suntem una dintre verigile esențiale în dezvoltarea culturilor agricole și implicit a fermelor și a familiilor din aceste zone. Mediul rural nu trebuie privit ca o neșansă a unora care nu au reușit să ajungă să lucreze și să locuiască într-un mare oraș. România are în continuare nevoie de oameni care să muncească în agricultură. Copiii nu trebuie privați de o educație corespunzătoare pentru că că nu învață într-o școală de renume, de oraș. Susținem programul național “Cărțile Copilăriei” pentru șansa pe care o oferă fiecărui copil de a decoperi lectura.” declară domnul Mihai Aniţei (director general, Azomureş).

Consider că educația primită în primii ani de școală este esențială pentru formarea fiecărui individ, și sunt anii în care copiii prind cel mai ușor dragostea de carte. Susținem acest eveniment pentru donația de carte și pentru impactul pozitiv pe care aceasta îl are asupra copiilor, cu atât mai mult cu cât este susținută de doamna Stela Popescu, o personalitate a culturii române.” completează Aurel Placinschi (director general Agricola 96 SA Țigănași) despre implicarea în proiect.

Evenimentul organizat în județul Iași face parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche și cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării.

INFO

www.asociatiacurteaveche.ro

Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: