Elevi și studenți din 7 țări participă la prima ediție a Școlii de Vară Jassy la UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 9 – 22 iulie 2018, prima ediție a Școlii de Vară JASSY (a Journey through hArd sciences, economicS, Social sciences and the tourism industrY), la care participă 58 de studenți din Austria, Coreea de Sud, Germania, Maroc, Republica Moldova și Ucraina și 10 elevi olimpici din Iași.

Aceștia vor studia și vor putea obține 6 credite ECTS la cursurile unuia dintre următoarele module interdisciplinare:

Hard Sciences in Real Life: an Interdisciplinary Tour;
Strategic Human Resource Management;
Eastern Europe: Cultural Frames, Identities and Social-Political Perspectives;
Tourism at the Eastern Border of the EU. Interdisciplinary Training for Tour Guides.

Deschiderea cursurilor a avut loc luni, 9 iulie 2018, la ora 10.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în prezența doamnei Prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, Ordonator de Credite, a domnului Prof. univ. dr. Henri LUCHIAN, prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare și a coordonatorilor celor patru module interdisciplinare: Conf. univ. dr. Carmen GACHE, Conf. univ. dr. Ruxandra CIULU, Prof. univ. dr. Daniela ȘOITU și Lect. univ.dr. Mihai BULAI.

În cadrul modulului „Hard Sciences in Real Life: an Interdisciplinary Tour” participanții vor studia, printre altele, despre inteligența artificială și tehnici spectroscopice utilizate în monitorizarea atmosferei.

Studenții care s-au înscris la modulul „Strategic Human Resource Management” vor dobândi abilitatea de a genera și integra competențe organizaționale cheie, de a realiza o analiză strategică profesionistă și de a crea valoare pentru organizația în care vor activa ca specialiști în resurse umane.

Modulul „Eastern Europe: Cultural Frames, Identities and Social-Political Perspectives” va oferi participanților posibilitatea de a interpreta corect particularitățile culturii est-europene, dar și de a descoperi profunzimile celei mai estice limbi romanice, limba română.

Studenții care vor participa la cursurile modulului „Turism at the Eastern Border of the EU. Interdisciplinary Training for Tour Guides” vor avea posibilitatea de a descoperi secretele carierei unui ghid turistic de succes, cu ajutorul unei abordări interdisciplinare.

Pe lângă cursuri, programul Școlii de Vară JASSY include activități zilnice precum inițierea în canotaj și ciclism montan, practica observării păsărilor, interpretarea hărții celeste, turul ghidat al orașului, vizite la mănăstiri, muzee, situri geologice din împrejurimile Iașului și multe altele.

În plus, în cadrul JASSY se va organiza o excursie în Nordul Moldovei, ocazie cu care participanții vor descoperi numeroase obiceiuri și tradiții românești.

INFO

www.uaic.ro/jassy

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: