Electric Brother in Zona/ 16 februarie

Electronic Brother in Zona/ 16 februarie afis iasi www.iasifun.ro brain events

artwork: Setsuna

Brain Events îl aduce la Iași pe Electric Brother, unul dintre cei mai selecți artiști ai muzicii electronice românești și pionier din prima linie a începuturilor mișcărilor underground din țara noastră. Realizatorul emisiunii ”Retro Electro” de pe Radio Guerrilla, pe care o ascultați în fiecare joi noapte din 2008 încoace, Cristian Ștefănescu, va pune muzicile lui preferate într-un dj set în Club Zona, pe 16 februarie 2013, eveniment începând cu ora 21.00. Ritmurile la care vă puteți aștepta sunt dintre cele mai armonioase: electropop, electrojazz, retro, house sau chiar drum’n’bass.

  • warm-up: KIDAMN

DESPRE

Electric Brother este (re)cunoscut și la nivel internațional din 1999 (anul lansării sale sub acest nume) ca producător de muzică electronică, de muzică de film, DJ, realizator radio, chitarist, proprietar de casă de discuri, sunetist și o sursă inepuizabilă de inspirație și sfaturi pentru noile generații de artiști. Noi generații din care el însuși face parte. De-a lungul carierei sale și-a găsit mereu rost în evoluția muzicii sale de la jazz, fusion, folclor românesc, sunete sociale sau preluate din natură până la ritmuri exotice (africane sau indiene), sunetele sale specifice fiind influențate permanent de muzica tradițională, dub, de jazz rock-ul anilor ’70 sau de muzica clasică contemporană.

Artistul își leagă întreaga carieră de alte nume mari precum Matze și DJ Vasile (ceilalți doi membri cu care a intemeiat N.S.K.), Junkyard, Aievea, Norzeatic și Khidja, Silent Strike, regizorul Cristi Puiu (coloana sonoră ”Marfa și banii”, 2000), Vlaicu Golcea (colaborare pentru muzica din filmul ”Furia”, 2002), regizorul Radu Muntean (”Hârtia va fi albastră”-2006- premiul Gopo pentru cel mai bun sunet de film, ”Boogie”-2008, ”Marți, după Crăciun”-2010) și mulți alții alături de care a făcut muzică sau pe care i-a ajutat în propriile începuturi.

Călătoriile sale prin lumile electronice din Spania, Franța, Portugalia, Iugoslavia (unde a creat valuri de senzații alături de Faithless (UK), Slacker, Weird Beats Collective, DJ Matt Silver (UK), Ready Made (F Communication), DJ Patiffe, Bossacucanova), l-au adus pe Electric Brother înapoi acasă unde a dăruit două albume rupte din fantasticul specific: ”Electric Brother” (lansat de La Strada Music în iunie 2004) și ”Pe pământ” (lansat în iunie 2011 prin eforturi, proprii, fără implicarea unei case de discuri).

Pe 16 februarie 2013, Brain Events vă dăruiește un nou moment care se vrea înroșit în calendarul evenimentelor de top la început de an. Electric Brother, poate cel mai bogat artist electronic din România, pregătește un DJ-SET croit pentru urechi de tot felul, dar mai ales obișnuite cu cele mai bune mixuri izvorâte vreodată din boxe. Veniți mulți, vibrații sunt pentru toată lumea și încă pe-atât!

BILETE

intrare: 15 lei.

UNDE?

ZONA

Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, nr.14, Et.2, in spate la Milennium Bank, Iasi

Tel: 0743 022 886

www.facebook.com/zona.partyspace.9

INFO

www.facebook.com/ElectricBrother

www.facebook.com/Brain.Events

Eveniment FB: www.facebook.com/events/154912501329182

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: