ElectroLive Session – Festival Internațional de Muzică Electronică și Arte Vizuale

Poster-ELS

ElectroLive Session, primul festival internațional de muzică electronică şi arte vizuale din zona de Nord-Est a României se va desfasura in perioada 22-23 mai 2015 la  Centrul Expozițional Moldova, Iași.

ElectroLive Session va reuni timp de 2 nopți artişti renumiți din GERMANIA, FRANŢA, MAREA BRITANIE, POLONIA şi ROMÂNIA și va energiza scena muzicală ieşeană, conectând Iaşul la cele mai importante manifestări de gen din ţară şi străinătate.

LINE UP

HEADLINERUL ElectroLive Session 2015 este Télépopmusik [Franța]. Una dintre cele mai importante trupe de muzică electronică din lume, cu un palmares de peste jumătate de milion de albume vândute pe glob de-a lungul carierei.

Extrawelt[Germania] este un alt nume important al festivalului,  în premieră în România.  Nume de referință în avangarda selectă a muzicii electronice germane, plasat în pole position la categoria “Best Live Act 2014” de “Faze”, revista cu cel mai mare tiraj din Germania. Albumele lor sunt semnate la celebrele label-uri Cocoon Recordings și Traum.

Din Polonia vine ZAMILSKA. În premieră în România, un adevărat fenomen al muzicii electronice, obţine titlul de “regină a muzicii techno poloneze” în urma lansării, în 2014, a albumului său de debut, “Untune”.

Throwing Snow [Marea Britanie]. După ce a absolvit în 2013, Red Bull Music Academy New York, londonezul electro devine alesul caselor de producție și al celor mai cunoscute radio-uri din Londra. Are colaborări cu nume impresionante din muzica electronică precum Bonobo, Gold Panda, Jon Hopkins, Flying Lotus, Atoms For Peace.

Sub motto-ul ” Make the city sound better !”, festivalul promite nu doar să dezvolte o platformă de promovare a muzicii de avangardă prin atragerea unor artişti de calibru, dar şi să devină un punct de atracţie turistică majoră pentru zona de nord-est a ţării, fiind un puternic susţinător al proiectului“Iaşi 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.

Line up-ul efervescent de mai sus este completat de nume de referinţă ale scenei electronice autohtone: Rochiţe, Tomma Alistar, Casetofoane, Călin, Vlad Caia.

electrolive--iasi-ro

Calin [RO]. Bucureşteanul recunoscut pentru colajele de sound-uri armonioase, în care se regăsesc stiluri muzicale diferite adunate preponderant în jurul genului Electronica.

Casetofoane [RO]. Cel mai nou experiment românesc care trasează noi coordonate pentru viitorul muzicii electronice, recondiționând beat-uri retro și tot ce e expirat din muzica disco a anilor ’80.

Tomma Alistar [RO]. Nume relativ nou pe scena muzicii electronice româneşti, producător învăluit în mister şi totodată un proiect incitant ce combină beat-urile cu puls de dans, spaţialitatea nordică şi melodicitatea instrumentală.

Vlad Caia [RO]. Selectat în prestigioasa Red Bull Music Academy Londra 2010, Vlad Caia este unul dintre producătorii români în mare ascensiune. Alături de Cristi Cons, a înființat proiectul SIT, impresionând ringuri de dans din întreaga lume, iar propriul lor label, Amphia, se află în prim-planul muzicii electronice din România.

Încheiem lista artiștilor din România cu Rochițe [RO]. Unul dintre cele mai interesante grupuri de muzică electronică şi poate cel mai bine păstrat secret al scenei muzicale româneşti, apreciat în festivaluri şi evenimente de prestigiu din Londra, Berlin, Haga, Roma, Viena.

ElectroLive Session este un eveniment organizat de Asociaţia Compania FaPt, Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală Iaşi  şi PubUnderground .

Pentru update-uri, urmăriți pagina ElectroLive Session!

BILETE

Abonamente în avans:  60 lei/ 2 zile, se pot achiziţiona de pe www.iabilet.ro , din reţeaua de distribuţie IaBilet şi din locaţiile partenere: Underground Pub, Cafeneaua Acaju, Teo’s Cafe, Cărtureşti- Palas Mall, Stud Pass – Iulius Mall. Abonamente în seara festivalului: 80 lei/2 zile, se pot achiziţiona de la intrare. Bilete: 45 lei/seară, disponibile doar la intrare, în ambele seri ale festivalului.

INFO

Centrul Expozitional ”Moldova”

Soseauna Nicolina nr.141

Telefon: 0232.235.100, interior 202

Fax: 0232.213.101

www.icc.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: