Eldra DeBarge

Eldra DeBarge este sarbatoritul nostru de azi la Power Play. In ciuda prenumelui feminin, Eldra este de sex masculin si s-a nascut pe 4 iunie 1961 in Grand Rapids, Michigan.

Foto: Getty Images

Alaturi de fratii sai Mark, James, Randy si de sora Bunny au format un grup de R&B intitulat Switch, cu care sperau sa atinga faima celor de la Jackson 5. De altfel au fost indrumati la inceput de un component al familiei Jackson, Jermaine, cel care le-a facilitat semnarea unui contract cu Motown Records in 1977. Insa de-abia in 1981, fratii DeBarge au reusit sa scoata albumul de debut care a fost insa primit foarte prost in Statele Unite. Insa producatorii de la Motown au crezut in continuare in succesul grupului asa ca au continuat sa le scrie piese, iar succesul a venit un an mai tarziu cu albumul “All This Love”. Devenit repede album de aur, discul continea cateva din piesele care vor fi preluate peste ani si de alti artisti R&B : “Time Will Reveal” , “I Like It” sau piesa titlu.

Eldra si-a schimbat in 1983 numele de scena in “El DeBarge” deoarece toata lumea credea ca solistul principal e de fapt “solista”. Anul 1984 i-a prins pe DeBarge in plina ascensiune, deschizand concertele lui Luther Vandross, iar albumul lor inregistrat in numai 3 saptamani, “The Rhythm Of The Night”, a aparut pe piata in 1985. Piesa titlu a devenit un hit pentru posturile de radio mainstream si a ocupat timp de trei saptamani prima pozitie in topurile R & B si Pop, in timp ce al doilea single de pe album, “You Wear It Well”, a fost aleasa ca soundtrack pentru un episod din serialul “The Facts Of Life”. Dupa un Best Of in 1986, DeBarge a scos “cantecul de lebada” in 1987, albumul “Bad Boys” care nu s-a mai bucurat insa de succes. Trupa s-a destramat la scurta vreme dupa lansarea acestui disc, majoritatea membrilor orientandu-se spre stilul gospel.

El DeBarge a incercat sa se impuna si pe cont propriu la fel ca fratele sau Chico. Insa, desi a colaborat cu nume mari ca Stevie Wonder sau Quincy Jones, nu a reusit decat sa se mentina un timp in atentia publicului. Hit-urile din anii 80 au fost stranse pe doua Best Of-uri, unul in 1997 si unul in 2000, iar aceste discuri ne aduc aminte de numele lui El Debarge, principalul “vinovat” pentru succesul acestor piese.

Astazi la Power Play ii ascultam pe De Barge cu “The Rhythm Of The Night” !

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: