EDITURA TREI / ”De ce se imbolnavesc oamenii”, de Davin Corfield si Darian Leader

Incepand din aceasta saptamana gasiti in librarii un nou titlu in colectia Psihologia pentru toti:  ”De ce se imbolnavesc oamenii?” scris de Davin Corfield si Darian Leader. Autorii britanici descifreaza limbajul bolilor psihosomatice, cartea lor fiind utila oricui se ingrijeste de propria sanatate sau de starea de bine a altora.

DESPRE CARTE

de ce se imbolnavesc oameniiTe-ai intrebat vreodata ce semnificatie poate avea momentul in care cineva se imbolnaveste sau organul care este afectat? Este oare posibil ca sentimentele si gandurile noastre sa agraveze o afectiune sau chiar sa produca boli, precum cele de inima, cancerul sau astmul? Preocupati de psihosomatica si de istoria medicinei, Davin Corfield si Darian Leader critica cu argumente stiintifice si cu studii de caz actuala abordare din medicina conventionala, care ignora legaturile dintre minte si corp, dintre afecte si sistemul imunitar, dintre dorintele si temerile inconstiente si exprimarea lor somatica.

Prin intermediul acestei carti speram sa revitalizam interesul fata de medicina psihosomatica. Spre deosebire de medicina conventionala, unde organismul este redus la partile sale componente, abordarea noastra ofera un spatiu in care pacientul se poate simti recunoscut si ascultat.- Autorii

Leader si Corfield atrag atentia asupra fapului ca mintea si trupul sunt intr-un continuu dialog, purtat la nevoie in planul inconstient. Un cancer s-ar putea sa explodeze doar dupa moartea cuiva apropiat, chiar daca boala exista de ani buni, iar pentru un copil, diabetul poate fi semnul identificarii sale cu tatal absent.The Guardian

Bine argumentata, provocatoare, cartea te va face sa te gandesti de doua ori inainte de a lua analgezice.Daily Mail

DESPRE AUTOR

Darian Leader este membru fondator al Centrului pentru Cercetare si Psihanaliza Freudiana din Londra si este autorul unor carti despre nebunie, doliu si arta. David Corfield este filosof al stiintei si preda la Universitatea din Kent. David Corfield este filosof al ştiinţei şi predă la Universitatea din Kent.

INFO

DE CE SE IMBOLNAVESC OAMENII ?

Autori: Darian Leader, David Corfield
Traducere din engleza de Cristina Spataru
Nr. de pagini: 392
Pret: 39.00 lei
Colectia: Psihologia pentru toti

edituratrei.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “EDITURA TREI / ”De ce se imbolnavesc oamenii”, de Davin Corfield si Darian Leader”

 1. Viorel says:

  Vreau sa o cumpar. unde o pot gasi?

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Dupa cum anunta editura, incepind din aceasta saptamina este in librarii. O puteti cumpara si on-line:
   http://www.edituratrei.ro/product.php/Darian_Leader___David_Corfield_De_ce_se_%C3%AEmboln%C4%83vesc_oamenii/2478/

Scrie un comentariu: