Editura Gama, dezbatere la Iași, despre relația copiilor cu cartea, mediul digital și joc

• Evenimentul face parte din campania inedită de educație pentru lectură „ZIUA ÎN CARE AVEM TIMP”, un proiect inițiat de Editura Gama, specializată, de peste 20 de ani, în editarea de cărți și materiale de învățare. • DAN LUNGU – scriitor, sociolog, tată: „E o idee bună. Văd această inițiativă ca pe o invitație la introspecție, la redescoperirea realității proxime, la relaționarea cu Celălalt-în-carne-și-oase. Nu e un exercițiu foarte ușor, mai ales pentru adolescenți, dar tocmai de aceea cred că e util.” • Detalii despre proiect, pe pagina de Facebook a Editurii Gama.

Săptămâna acesta, miercuri, 28 noiembrie, de la ora 18.00, Editura GAMA îi invită pe cititorii ieșeni la Căturești Palas, la un dialog sincer despre relația copiilor cu dispozitivele electronice, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează pe cei mici încă din primii ani de viață și care le dă, însă, atât de mult de gândit părinților și dascălilor. Evenimentul face parte din lista proiectelor care compun arhitectura campaniei inedite de educație pentru lectură și joc, cu tema ZIUA ÎN CARE AVEM TIMP.

La întâlnirea de miercuri, intitulată „Copiii și timpul lor: între cărți, mediu digital și joacă în aer liber”, vor lua parte: Irina Pacurariu – jurnalistă, Serinella Zara – profesor de limba română, fondator al Clubului „Logos”, Andreea Ignat – blogger de parenting, Diana Mocanu – directoarea Editurii Gama și Mihail Ciprian Zvâncu – inițiator Coder Dojo Iași; amfitrion: Anca Baciu, specialist în comunicare.

De 156 ori / zi se uită oamenii la telefonul lor mobil” – așa rezultă dintr-o cercetare recentă. Nu știu dacă a contorizat cineva de câte ori ne privim copiii în ochi sau cât de des ne lăsăm luați de către ei la întrebări, deși poate ar trebui. Cam despre asta e pentru mine o discuție despre timpul pe care îl avem de dăruit: există, dar îl spulberăm fără folos și fără glorie”, a mărturisit Irina Păcurariu, jurnalist și mamă, unul dintre participanții la dezbatere.

Editura Gama, recunoscută drept un specialist în educație, are peste douăzeci de ani de experiență pe piața de carte. Preocuparea pentru relația copiilor cu cartea este, așadar, firească: în contextul în care dispozitivele digitale invadează tot mai mult spațiul copilăriei, Editura Gama a inițiat campania „Ziua în care avem timp”, pentru a încuraja părinții și copiii să petreacă împreună timp de calitate, departe de ecranele televizoarelor, calculatoarelor, tabletelor sau telefoanelor. Astfel, ziua de 2 decembrie va deveni „ziua în care avem timp” și în care citim, jucăm jocuri educative sau ieșim la plimbare. Toți cei care aleg să sărbătorească această zi au șansa de a câștiga o excursie la munte în familie, în luna ianuarie a anului viitor. Tot ceea ce trebuie să facă este să încarce pe pagina lor de Facebook fotografii care „documentează” cum au petrecut ziua de 2 decembrie, cu tag către Editura Gama și hashtagul #ZiuaInCareAvemTimp, până pe 10 decembrie, inclusiv.

Lansarea campaniei „Ziua în care avem timp” a avut loc în cadrul ediției de anul acesta a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, iar interesul stârnit de dialogul speciliștilor care au participat la evenimentul din Capitală le confirmă organizatorilor ca tema propusă este una mai mult decât actuală, iar întrebările ridicate necesită răspunsuri și rezolvări atât din partea specialiștilor în educație, cât și din partea părinților.

Editura Gama este recunoscută pe piața de carte pentru copii drept un specialist în educație. Cu o experiență de peste 20 de ani în editarea de carte, Editura Gama le propune cititorilor atât materiale de învățare, cât și volume de ficțiune cu puternice valențe educative. Conceptul de la care pornesc cele mai multe dintre colecțiile originale ale editurii este învățarea prin joc.

INFO

Editura Gama

www.edituragama.ro

www.facebook.com/editura.gama/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: