Editura DOXOLOGIA lanseaza Colectia si Concursul de creatie literara crestina ”Primele semne”

Duminică, 18 mai 2014, de la ora 12.30, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” – Talpalari, Iaşi (Str. Talpalari, nr. 3), se va lansa concursul de creaţie literară creştină Primele semne, proiect iniţiat de Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Va fi prezentată şi prima carte apărută deja în colecţia cu acelaşi titlu: „Romanul omului bolnav de toate” , autor Cătălina Dănilă.

Concursul de creaţie literară creştină „Primele Semne”, aflat la prima ediţie, se adresează autorilor ale căror texte nu au mai fost publicate.Fiecare viaţă trăită în Hristos este o viaţă care merită povestită. Această poveste este ca  o apă vie ce poate fi turnată în multe forme: într-un ulcior de lut sau într-o cană din care se soarbe de obicei cafeaua, într-un biberon ce hrăneşte pruncii sau în eprubeta unui cercetător ştiinţific. Important este ca ea să fie scoasă la lumină şi să fie împărtăşită tuturor. Să devină  albie de urmat sau hrană, subiect de contemplare sau pretext de comuniune la „un pahar de vorbă”.

Acesta este gândul cu care părintele Constantin Sturzu, directorul Centrului Cultural Misionar DOXOLOGIA, coordonator al Colecţiei Primele Semne a demarat la Editura DOXOLOGIA un adevărat proces de extracţie literară.

INSCRIERE

Concursul cuprinde trei secţiuni: Poezie, Proză şi Eseu. Cei care doresc să se înscrie, o pot face în perioada 1 iunie – 15 septembrie 2014 (data poştei) trimiţând textele lucrărilor listate pe hârtie şi un scurt CV pe : Editura DOXOLOGIA, str. Cuza Vodă, nr. 51 (în incinta Mănăstirii Golia), Iaşi – în atenţia dnei. Magdalena Melinte. Evaluarea se va face de către un juriu format din personalităţi ale vieţii culturale din România, în perioada 15 septembrie – 1 noiembrie 2014, iar cele mai bune texte vor fi publicate în cadrul Colecţiei Primele Semne, lansate şi promovate de Editura DOXOLOGIA.

Tot în cadrul evenimentului de duminică, 18 mai 2014, se va prezenta şi prima carte apărută în această colecţie intitulată: „Romanul omului bolnav de toate”, autor Cătălina Dănilă. Povestea acestei cărţi atinge un subiect sensibil şi vital pentru orice om: agonia sufletului care nu vrea să ştie de Dumnezeu, nevoia de vindecare, dar şi ispita de a rămâne în această perversă plăcere de a suferi. Romanul investighează opţiunile pe care le poate avea omul înzestrat cu o libertate pe care nimeni, nici măcar Dumnezeu nu o poate încălca: de la a coborî în iadul sinuciderii la zvâcnirea nestăvilită către înaltul Cerului.

Cătălina Dănilă (n. 1993) este studentă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, senior al Consiliului Judeţean al Elevilor Neamţ şi al Consiliul Şcolar al Elevilor CTIC. A obţinut numeroase premii la concursuri de creaţie literară şi a publicat alte două lucrări: „Lacrima sufletului” (2011) şi „Mi-e dor de Tine, Doamne” (prima ediţie – 2012; a doua ediţie – 2014).

Partenerii media ai acestui eveniment sunt: Portalul DOXOLOGIA.ro, Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Ziarul de Iaşi.

INFO

Biserica „Naşterea Maicii Domnului”

Str. Talpalari, nr. 3

editura.doxologia.ro/editura

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: