Editura Corint lanseaza ”Iasii de odinioara” la LIBREX 2016

iasii de odinioara-corint

Editura CORINT și Târgul de carte LIBREX au plăcerea să vă invite JOI, 10 MARTIE 2016, ORA 17.00, LA AGORA EX LIBRIS I  (la Fântână, zona I de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0) pentru lansarea cărții ”IAȘII DE ODINIOARĂ” de Rudolf Suțu.

Vor lua cuvântul: Laura GUȚANU, publicist; Cristian PLOSCARU, conferențiar universitar doctor. Lansare moderată de Ana ANTONESCU, redactor-șef al Editurii Corint.

O carte de suflet care oferă cititorului o invitaţie la o călătorie tihnită şi plină de farmec prin Iaşii de odinioară. Călăuza este prinţul român Rudolf Suţu (1880—1949). Prinţul îşi iubeşte oraşul, care nu înseamnă pentru el doar o colecţie de case frumoase, de străzi, de grădini, ci şi un mănunchi de amintiri personale şi de istorii preluate de la bunici, de la părinţi, de la rude. Cronicar îndrăgostit de oraşul lui, Rudolf Suţu îi cunoaşte trecutul şi îi înţelege până în cele mai rafinate detalii mecanica socială. Datorită lui, ne putem şi noi astăzi întâlni cu notabilii Iaşiului de altădată, cu boieri de viţă veche şi cu oameni de litere, cu acele elite reale, care au construit civilizaţie. De la Familia Regală la Badea Cârţan sau Barbu Lăutarul, de la moşieri la francmasoni şi la artişti, de la frumuseţile epocii, reginele seratelor strălucitoare, la profesorii sobri de altădată, de la beizadele la membri ai Jockey Clubului, Iaşiul trecutului ne devine nouă, celor de azi, familiar prin oamenii vii şi interesanţi care l-au locuit sau l-au vizitat. Vom găsi la Rudolf Suţu evocări ale unor personalităţi precum Mihai Eminescu, George Enescu, Spiru Haret, Costache Negruzzi, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, Matei Millo şi, fireşte, multe nume mari ale boierimii moldovene. Să ne lăsăm, aşadar, fermecaţi de Iaşii de odinioară…”   Filip-Lucian Iorga

RUDOLF SUȚU (1880-1949) este un prinț român dintr-o veche familie fanariotă, strănepot în linie dreaptă a lui Alexandru-Vodă Suțu, domn atât al Moldovei, cât și al Țării Românești, în prima parte a secolului al XIX-lea.

Coordonatorul colecției: Filip-Lucian Iorga. Prefaţă, postfață, ediție îngrijită, selecția textelor și note de Radu Negrescu-Suțu. ISBN: 978-606-8623-84-9. Format: 13 x 20 cm, 544 pagini . Preţ: 34,90 lei, copertă broşată.

Carte recomandată de Revista HISTORIA

INFO

Editura Corint

www.grupulcorint.ro/magazin/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: