Eclipsa totală de Lună – o noua intalnire a Clubului Lunaticilor

Clubul Lunaticilor este un Club Științific ce se întrunește în serile cu Lună plină, în incinta Ateneului din Iași și are ca principal obiectiv prezentarea în cadrul unor întâlniri informale a stadiului actual al cunoașterii din diverse domenii ale științei pentru dezvoltarea unei atitudini pozitivă față de valorile și realizările științei și tehnicii contemporane.

Următoarea întâlnire a Clubului va avea loc în seara zilei de 27 iulie 2018, după orele 21 pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a fi martorii unui eveniment cu totul deosebit, Eclipsa totală de Lună. 

Dat fiind faptul că fenomenul este unul cu totul special și rar, a devenit o sursă a legendelor și a miturilor, printre acestea strecurându-se și numeroase tradiții și superstiții. Totuși, din punct de vedere astronomic și matematic, un astfel de eveniment este doar un spectacol fascinant și interesant, dat de alinierea Soarelui, Pământului și Lună, ce are loc indiferent dacă citești horoscopul sau nu.

Participarea este gratuită, iar dacă condițiile meteo vor permite, veti urmări Eclipsa de Lună, dar și planetele Marte, Saturn și Jupiter cu ajutorul telescoapelor.

INFO

Clubul Lunaticilor

www.facebook.com/ClubLunatici

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: