Eclipsa parţială de Lună vizibilă din România

În data de 7 august 2017, se va produce o eclipsă parţială de Lună ce va fi vizibilă din Europa, Africa şi Australia. Din România eclipsa se va observa chiar la începutul eclipsei parţiale, în seara zilei de 7 august, maximul fenomenului producându-se la ora 21.20.

Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maximă de 25.2%.

Cu prilejul acestui fenomen astronomic, Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza mai multe activităţi cu scopul popularizării şi promovării astronomiei în rândul publicului.

În seara zilei de 7 august 2017 (luni), ora 19.00 vă invită la sediul Observatorului Astronomic la o prezentare publică, unde se va vorbi despre eclipsele de Lună.

Între orele 20.30 – 23.30, vor fi organizate observaţii astronomice în stradă, în zona parcului “Victor Ion Popa” (pe trotuar la strada principală).

În acelaşi timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic va fi transmisa live eclipsa parţială de Lună, pe Internet.

 

Observaţiile astronomice din stradă şi transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin!

INFO

Observatorul Astronomic din Bârlad

www.facebook.com/astrobarlad

www.astrobarlad.wordpress.com

www.muzeuparvan.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: