„Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”

Secția Relații Publice, Marketing Cultural, Logistică, Proiecte și Programe în colaborare cu Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează la Palatul Culturii, în cadrul programului de educație muzeală DICE – D(istractiv)- I(nteractiv)- C(reativ)- E(ducativ), atelierul „Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”.

Propusă publicului, în perioada 11 ianuarie – 1 mai 2022, în contextul proiectului expozițional cu același nume, derulat de Muzeul de Istorie a Moldovei, această activitate educațională îi va imersa pe participanți într-un context muzeal menit să le prezinte un vast şi vechi domeniu: iluminatul artificial.

Produse rezultate din activităţile agro-pastorale, aşa cum erau ceara şi seul, dar și alte elemente pe care natura le-a oferit omului vor putea fi înțelese prin această incursiune teoretică, dar și practică, deoarece vizita ghidată în expoziție va fi urmată de decorarea unui sfeșnic din material ceramic, în Sala de Educație Muzeală, în strânsă legătură cu informațiile primite în expoziție.

PROGRAMARE

La atelierul care durează aproximativ 90 de minute, pot participa maxim 10 persoane, iar prețul unui bilet este de 20 lei, activitatea desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor sanitare în vigoare, aplicabile și în instituțiile publice. Programările se fac la numărul de telefon 0232. 275. 979, interior 116, prin mesaj privat pe pagina Atelierele DICE, sau pe email la adresa ateliereledice@palatulculturii.ro

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

PE ACEEASI TEMA:

Atelier de mărțișoare, la Palat

Manifestarea interactivă „Ouă încondeiate” Ediţia a XXI-a

Atelier de storytelling: „Ca în povești”

Expoziția “Ștefan Câlția. Obiectele restaurării” prezentată la Palatul Culturii din Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: