EchosFrancophones 2011 – Concurs International de Poezie in Limba Franceza

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi invita liceenii si studentii din tara si din strainatate sa participe la cea de-a VI-a editie a concursului de poezie in limba franceza, EchosFrancophones, desfasurat intre 28 februarie si 15 mai 2011.

Spre deosebire de ceilalti ani, fiind data si aceasta extindere a concursului si la nivel international, organizatorii le propun creatorilor de poezie sa respecte una sau ambele teme ale concursului : Voluntariatul si Unitate in diversitate. Poeziile, respectand regulamentul competitiei, vor fi trimise de participantii impartiti in doua categorii (liceeni si studenti) la adresa de mail : aefi_ro@yahoo.fr intre 28 februarie şi 30 martie. Jurizarea se va desfaşura in perioada 31 martie- 7 aprilie, iar anuntarea caştigatorilor in intervalul 7-9 aprilie.

In timpul derularii competitiei, in Iasi, vor avea loc treiCafenele literare, cu subiecte diferite, centrate pe lirica francofona si pe titulatura anului 2011:„ Anul European al Benevolatului si Voluntariatului” si „Anul International al Tinerilor: Dialog si Intelegere Mutuala”. Participantii la aceste cafenele literare vor interpreta poezii in limba franceza, vor lua parte la momentele artistice pregatite de organizatori si vor discuta,pe baza temelor propuse, cu poetii si oamenii de cultura invitati.

La finalul competitiei, in cadrul evenimentului Gala laureatilor, ce va avea loc in Iasi, la data de 17 aprilie 2011, sase dintre cei mai buni participanti vor primi titlul de tineri maestri ai poeziei francofone. In plus,toate creatiile vor fi publicate in revista concursului EchosFrancophones.

Pentru detalii despre participare si desfasurarea competitiei de traditie in cadrul proiectelor Asociatiei Studentilor Francofoni din Iasi, urmariti www.asfi.ro , http://blogulfrancofonilor.blogspot.com , adresa de facebook a EchosFrancophones sau contactati organizatorii la adresele aefi_ro@yahoo.fr sau luciana.murarasu@gmail.com.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: