Echos Franophones la cea de-a doua Cafenea Literară din 2013

Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi, alături de Lectoratul Francez din Iaşi, invită liceenii şi studenţii iubitori de francofonie şi de literatură să participe pe data de 12 aprilie 2013, ora 18:30, în librăria Carturesti – Palas Mall la cea de-a doua cafenea literară din cadrul concursului naţional de poezie şi proză în limba franceză Echos Francophones.

Temele acestei cafenele literare sunt: De ce mor cuvintele? şi Ghid de orientare pentru scriitorul contemporan. Invitatii prezenti la acest eveniment vor fi doamna lector de limbă franceză din Iaşi, Elena Thault şi doamna profesor de limbă franceză la Colegiul National „Mihai Eminescu”, Sorina Dănăila, alături de care vom încerca să redescoperim poezia contemporană.

De asemenea, participantii vor avea ocazia să recite, să asculte si să discute pe marginea unor opere literare propuse de organizatori si să interactioneze cu personalităti culturale din Iasi. Accesul la aceste creaţii literare supuse analizei se va realiza şi într-o manieră mai puţin convenţională, aflată la cumpăna artelor clasice: teatru şi muzică.

Acest eveniment este organizat în cadrul concursului de poezie si proză în limba franceză Echos Francophones, care a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a editie şi a fost precedat de o altă cafenea literară. Rolul acestora este constituit de familiarizarea cu temele propuse anul acesta pentru concurs: Le cri de l’âme francophone, La guerre des mots şi Les rêves qui  ne mènent nulle part, de dezbaterea lor pe baza textelor înscrise în concurs, precum si pe baza altor opere provenite din spatiul francofon. Cele două cafenele vor suscita controverse cu privire la actualitatea fenomenului numit „poezie”, în special în rândul tinerilor de astăzi.

INFO

www.asfi.ro/

www.facebook.com/asfi.ro

lectorat-francais-de-iasi.over-blog.com

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: