Echos Francophones, un déjà-vu în literatura.

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi organizează cea de-a IX-a  editie a concursul international de poezie si proză Echos Francophones, desfăsurat, în acest an, atât în limba franceză, cât si în limba română, destinat elevilor si studentilor.

Deschiderea oficială a concursului are loc miercuri, 5 martie 2014, începând cu ora 18:00, la Librarium –Palas (vis-à-vis de Caruselul Venetian), unde se va desfăsura prima Cafenea literară ce îi va avea drept invitati speciali pe : Dan Lungu, Valeriu Stancu, Stefania Hănescu si Vlad A.Gheorghiu; atmosfera urmând a fi destinsă melodios de acordurile de chitară ale lui Andrei Popa si, într-un mod inedit,de către trupa de teatru de improvizatie a Asociaţiei Studenţilor Francofoni din Iaşi. În cadrul acestei cafenele literare se va discuta despre fenomenul de „déjà-vu” în creaţia literară, acesta reprezentând si una dintre temele concursului.

INSCRIERE

Operele acceptate în competitie se împart în poezie si proză scurtă, respectiv eseu si nuvelă, redactate în limba franceză sau în limba română. Participantii, elevi si studenti, au dreptul de a înscrie în concurs maxim 3 opere pentru fiecare sectiune. Temele de creaţie, din acest an, sunt: déjà-vu, ameninţarea şi amnezia cuvintelor. Înscrierile se desfăsoară în perioada 11 martie – 22 aprilie pentru creatiile în limba franceză si 20 martie – 10 aprilie pentru cele în limba română. De asemenea, Echos Francophones va cuprinde si o săptamână cu activităti ce se va derula începând de miercuri, 23 aprilie si încheindu-se marti, 29 aprilie. Aceasta va consta în creatii ad-hoc (desene pe asfalt), interpretări de texte, dar si vizualizarea unui film tematic francofon.

Cafeneaua literară are drept scop atragerea elevilor si a studentilor la ceea ce se doreste a fi un cenaclu literar interactiv, precum si a tuturor iubitorilor de literatură română sau franceză pentru a dezbate semantica si simbolistica déjà-vu-ului, în diferite considerente. Totodată, evenimentul marchează cea de-a IX-a editie a Echos Francophones, unul din cele 4 mari proiecte de traditie ale Asociatiei Studentilor Francofoni,  alături de “Arată că-ti pasă”, ”Bal Mascat” si Festivalul”Zilele studentului francofon”.

INFO

www.asfi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: