Echipa Romaniei a castigat locul I pe natiuni la Olimpiada internationala de matematica pentru studenti

În perioada 5-9 martie 2014, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost gazda celei de-a opta editii a olimpiadei internationale de matematică pentru studenti  “South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014”. La această competitie au fost prezenti 132 de participanti din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, totalizând 25 de echipe.

Pe lângă rezultatele individuale ce au fost recompensate cu diplome şi medalii, au fost acordate următoarele trofee: Cupa pentru locul I pe natiuni câştigată de România, Cupa pentru locul I pe universităti câştigată de Kapodistrian University of Athens din Grecia şi Cupa pentru locul I absolut, câştigată de studentul Curcă Eduard Valentin de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Studentul român a obtinut şi premiul pentru cea mai originală şi frumoasă solutie dată problemei 4 din concurs.

Organizatorii SEEMOUS 2014 au pregătit pentru participanti o serie de activităti diverse. Astfel, pe perioada desfăsurării olimpiadei, studentii au luat contact cu cultura si istoria românească, acestia participând, după ceremonia de deschidere, la un spectacol de muzică populară si folclor, organizat la Casa de Cultură a Studentilor din Iasi. În după-amiaza aceleiasi zile (joi, 6 martie) studentii au participat si la un tur al principalelor obiective din orasul Iasi. După ziua de examen propriu-zis, care s-a desfăsurat vineri, 7 martie,  studentii au luat parte la o excursie organizată pe ruta Ruginoasa (castelul domnitorului Alexandru Ioan Cuza), Târgu Neamt (cetatea Neamtului, mănăstirea Agapia).

Olimpiada internatională de matematică pentru studenti este o competitie universitară de excelentă, adresându-se studentilor din anul I si II, din Europa si nu numai, cu aptitudini şi performante înalte în domeniul matematicii. Gazdele editiilor anterioare au fost universităti din Cipru, Grecia, Bulgaria, România. Editia 2014 a SEEMOUS a fost organizată în parteneriat cu Asociatia „Recreatii Matematice”, Societatea de Stiinte Matematice din Sud-Estul Europei (MASSEE), Societatea de Stiinte Matematice din România si sustinută de Consiliul Judetean Iasi. Rezultatele finale ale SEEMOUS 2014 se regăsesc pe site-ul oficial al competitiei: math.etti.tuiasi.ro.

INFO

math.etti.tuiasi.ro/seemous/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: