Echipa ”Drill Machine” de la UTI reprezinta Romania la competitia regională EBEC

Renault România s-a alăturat si în 2013 competitiilor din domeniul ingineriei, organizate de asociatia studentească BEST (Board of European Students of Technology). În zilele 13 si 14 mai a avut loc etapa natională a competitiei EBEC (European BEST Engineering Competition) la Universitatea Politehnica din Bucuresti

24 de studenti repartizati în 6 echipe, care au câstigat la concursurile EBEC la nivel local, proveniti de la universităti din Bucuresti, Brasov, Chisinău (Republica Moldova), Cluj Napoca, Timisoara si Iasi, s-au întrecut în proba Team Design, sustinută de constructorul auto. Cele 6 echipe au avut drept temă propusă de Renault România să conceapă, construiască si să testeze un vehicul prototip, exclusiv cu materiale specifice activitătilor de bricolaj,  tinând cont de următoarele conditii:

  • Vehiculul să fie condus de un sofer pe un traseu definit, care cuprinde viraje, pante si denivelări
  • soferul să stea asezat si să poarte centură de sigurantă detasabilă
  • Vehiculul sau soferul să nu fie sprijiniti, direct sau indirect, de niciun membru al echipei
  • Cât timp vehiculul se află în miscare, în afară de roti, nimic nu poate atinge solul
  • Să se încadreze în bugetul alocat pentru achizitionarea materialului necesar

Într-o primă etapă, cei 24 de studenti au identificat solutia tehnică, inclusiv componentele necesare pentru constructia prototipului, iar mai apoi au mers la cumpărături pentru a-si procura materialele necesare. În a doua etapă a competitiei, acestea au construit si testat cele 6 vehicule rezultate din munca de echipă, pe un traseu amenajat special.

Juriul format din reprezentanti ai Renault România si BEST a tinut cont la evaluarea performantei echipelor de: timpul necesar pentru a parcurge traseul stabilit, tipul de propulsie, buget, munca în echipă, negocierea cu alte echipe, eficientizarea resurselor si prezentarea vehiculului prototip.

În urma deliberărilor, câstigătoare a fost desemnată echipa « Drill Machine », de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iasi, urmată de echipele de la universitătile din Bucuresti si Timisoara. Echipa câstigătoare urmează să reprezinte România la competitia regională EBEC, care va avea loc în perioada 1-8 august 2013, la Varsovia.

Bogdan Floares, unul dintre cei 4 membri ai echipei câstigătoare, cel care a condus vehiculul  în timpul testului, student în anul IV la Universitatea Tehnică  „Gheorghe Asachi” din Iasi, facultatea de Inginerie Electrică, Energetică si Informatică Aplicată,  a mărturisit că „înainte să mă urc în masină si să plec cu ea, chiar axul care trebuia să transmită miscarea de la bormasină la roată, a cedat; a trebuit să o luăm de la capăt, să găsim o solutie, ne mai trebuia un surub. M-am îndreptat spre celelalte echipe concurente si am negociat schimb de piese. Masina noastră trebuia să se numească „Dream Machine”, însă într-un final   s-a transformat în „Drill Machine”. Mi-am pus ochelarii si centura de sigurantă si am pornit cu mari emotii. Am terminat în aplauzele colegilor nostri”.

BEST BEST este o organizatie studentească non guvernamentală si non profit în continuă crestere. BEST ajută studentii cu profil tehnic din Europa să-si deschidă orizonturile către planul international, prin întelegerea culturii tehnice si prin dezvoltarea capacitătilor într-un cadru multicultural. Proiectele realizate reprezintă oportunităti pentru ca studentii să se întâlnească si să învete unul de la celălalt, prin evenimente academice si non academice, dar si prin simpozioane educationale.
Renault România este partener constant al principalelor universităti tehnice din tară, contribuind la dezvoltarea educatiei universitare în domeniul ingineriei automobilelor si sprijinind insertia tinerilor pe piata muncii.  Recent, compania a  fost prezentă pentru al doilea an consecutiv la Polifest, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Bucuresti, unde specialisti ai Renault România au împărtăsit studentilor notiuni despre inginerie si fabricatie, domenii importante în lantul de constructie a unei masini. În prezent, 111 studenti de la universităti din România, dar si din afara tării, urmează programul de stagii „Drive Your Future”.  România, cu cei aproximativ 18.000 de angajati, este a doua tară a Grupului Renault în ceea ce priveste efectivele si singura, cu exceptia Frantei, care posedă toate competentele unui constructor auto.

INFO

www.ebec.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Echipa ”Drill Machine” de la UTI reprezinta Romania la competitia regională EBEC”

  1. Marire de buze says:

    Foarte interesant, nu stiam ca exista o astfel de copetitie.

Scrie un comentariu: