”Echilibru in dezEchilibru” – atelier de Contact Improvisation @Teatru FiX

În continuarea proiectului de cercetare asupra mișcării prin Contact Improvisation finanțat anul trecut de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti și în scopul deschiderii de noi oportunități de studiu și practică de mișcare în România, dar si pentru cei care nu reușesc sa ajungă la cursurile Contact Bucharest Festival organizat de Petec, Virginia Negru – profesor CI și artist PETEC – porneste in calatorie prin tara cu intentia de a sustine mai multe ateliere intensive de CI – ‘Echilibru în dezEchilibru’.

Dupa Cluj, Timisoara si Craiova atelierul ajunge in Iasi pe 23-24 nov, si invita dansatori, actori si performeri profesionisti dar si amatori-pasionati la Teatru Fix pentru 6 ore/zi de studiu intensiv.

Conținutul atelierului va include – elemente de baza de Contact – schimbarea continua a centrului de greutate, rulare și alte modalități de mișcare a punctului de contact, lucrul cu forța de gravitație; elemente de biomecanică/geometrie corporală care duc în mod natural către ridicări le partenerului fără efort exagerat; elemente conexe cu alte forme somatice – BMC, Ideokinesis, Feldenkrais – evoluția corpului către poziția verticala, imagini care influențează și organizează mișcarea, studiul mersului; elemente de compoziție a mișcării în spațiu și timp real inspirate de practici ca Viewpoints și Poetic Movement.

De asemenea Virginia va invita participanții la discuții și întrebări și va aduce adaptări și variații exercițiilor în funcție de nevoile și interesele participanților.

PROGRAM/ZI

  • 10:00-13:00 – Clasa
  • 13:00-14:30 – Pauza/ discutii/ plimbare/ masa
  • 14:30-17:30 – Clasa

INSCRIERE

Pret: 95 lei (total 12 ore intensiv) / 65 lei (zi/6 ore) !! Reducere pentru studenti sau persoane care au dificultati financiare. Nu ezitati sa ne scrieti pentru a gasi o cale de mijoc pentru accesul la atelier (ex: work-exchange – promovare, foto, video, asistenta sala). Inscriere: petecdecultura@gmail.com

Negru Virginia studiază dansul și inteligența corporală cu intensitatea și pasiunea unui cercetător științific. A descoperit plăcerea de a-și organiza mișcările în feluri sofisticate înainte de a putea vorbi, înainte de a înțelege că ceea ce făcea se numea dans. În afară de studiile formale pe care le-a urmat, consideră că cel mai mult a învățat și a înțeles despre mișcare și dans din pornirile ei de autoeducare, urmărind și cautând sa lucreze cu profesorii care o inspirau în mod special: Catrina Choate (dans contemporan și Feldekrais), Amalia Stinopoulou (Limon Technique) Lelia Marcu (Balet), Steve Batts și Ursula Laeubli, Benno Voorham si Sybrig Dokter, Scott Wells, Ekaterina Ericson, Alexandra Soshnicova si Serghei Golovnya, Cyrus Khambatta, Nora Hajos, Nancy Stark Smith, Ralf Jaroschinski, Sveta Bird, Sasha Dodo, Bernd Kanppe, Adrian Russi si Manuela Blanchard, Susanne Martin (Instant Composition, View Points și Contact Improvisation). A descoperit și practicat prima data Contact Improvisation în 2006 în cadrul Festivalului de Teatru din București. Apoi a continuat studiul acestei forme de dans în Europa și SUA. Iar în prezent împreuna cu asociația PETEC organizează Festivalul Internațional de Contact Improvisation – Contact Bucharest Festival și participă la producția de spectacole care folosesc CI ca formă de antrenament de mișcare și tehnică de improvizație.

Eveniment sustinut de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Partener:  Teatru FIX

INFO

Teatru FiX

Str. Cuza Voda 10, Iasi

E-mailteatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FBwww.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: