Eagle-Eye Lanoo Cherry

Astazi avem de sarbatorit la Power Play un interpret cu o trecere meteorica prin topuri. Eagle-Eye Lanoo Cherry s-a nascut pe 7 mai 1971 in Stockholm, Suedia. A crescut intr-o familie cu radacini muzicale, tatal sau fiind Don Cherry, iar sora sa vitrega nimeni alta decat celebra Neneh Cherry.

eagle-eye-cherry

A crescut intr-o familie cu radacini muzicale, tatal sau fiind Don Cherry, iar sora sa vitrega nimeni alta decat celebra Neneh Cherry.

De asemenea sora sa adevarata  canta, fiind cunoscuta drept Titiyo. Imediat dupa nastere, micul Eagle-Eye s-a mutat cu tatal sau la New York, unde a crescut si a invatat sa cante la tobe si chitara. La 14 ani a inceput sa joace in diverse piese de teatru in paralel incepand cursurile la o scoala de actorie celebra “New York School of Performing Arts”. In timpul scolii a participat la diverse show-uri de televiziune, piese de teatru si musicall-uri, in paralel cantand prin baruri cu o trupa formata din prieteni.

Dupa moartea tatalui sau in 1995, Eagle-Eye s-a mutat inapoi in Suedia cu prietena sa si s-a concentrat mai mult asupra compunerii de piese. Ajutat si de sora sa care reusise deja in jungla show-biz-ului, Eagle-Eye a reusit sa semneze un contract cu casa de discuri independenta Diesel, iar albumul sau de debut “Desireless” a aparut in 1997 sub aceasta eticheta. Datorita pieselor “Save Tonight” si “Falling in Love Again”, albumul a devenit un succes de piata imediat intai in Suedia, apoi in Europa, iar un an mai tarziu si in America. Sony Music i-a oferit un contract foarte bun pentru un album viitor si a reeditat debutul lui Eagle-Eye Cherry. Platina a aparut intr-un an, cele 4 milioane de copii vandute din acest disc facand din el un cantaret de succes. Dovada si faptul ca a fost invitat de Carlos Santana sa apara pe una din piesele albumului sau “Supernatural”.

In 2000 apare cel de-al doilea material al sau, discul “Living in the Present Future” fiind redenumit anul urmator Present/Future pentru a fi lansat pe piata americana. Desi continea piese la fel de valoroase ca cele de pe prima realizare, “Feels So Right” sau duetul cu Neneh, “Long Way Around”, LP-ul nu a starnit interesul scontat si a cazut in anonimat. Nici incercarea de revenire din 2003, albumul “Sub Rosa” nu a produs prea multe valuri, piesele “Skull Tattoo” si “Don’t Give Up” intrand in top doar in Suedia si Germania. Dupa un disc live in 2006, Eagle Eye Cherry a revenit in 2012 cu cel de-al 4-lea sau material discografic, “Can’t Get Enough” nereusind insa performante notabile in topuri. Dar pentru ca anul 1997 va ramane in istoria muzicii ca unul de referinta pentru sarbatoritul nostru de astazi, vom asculta la Power Play “Save Tonight”, Eagle Eye Cherry!

http://www.youtube.com/watch?v=QYEd3_XaJ-4

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: