E-Bugster: broscuta electrica

Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Detroit doua modele interesante: E-Bugster concept si Jetta Hybrid. In timp ce E-Bugster este o versiune electrica redesenata a noului Beetle, Jetta Hybrid este bazat pe versiunea americana a berlinei compacte si va debuta in SUA pina la jumatatea acestui an.

e_bugster - Volkswagen

E-bugster - o broscuta electrica ''cool''

Conceptul E-Bugster aminteste de Ragster, un alt concept Volkswagen prezentat la Detroit in urma cu sase ani. Ragster era bazat pe o versiune a lui Beetle cu plafonul coborit. E-Bugster a beneficiat de acelasi tratament, plafonul fiind coborit cu 7.4 centimetri. Ca urmare, E-Bugster pare o masina mult mai sportiva si mai agresiva decit modelul de la care a pornit.

E-Bugster are propulsie electrica, cu o autonomie de 160 de kilometri. Motorul “broscutei” electrice dezvolta o putere de 114 cai putere, iar acumulatorul de tip lithiu-ion poate fi incarcat atit de la o priza de 220 V, cit si de la una de 120 V. Acumulatorul cintareste 315 kilograme si poate fi incarcat la 80% din capacitate in doar 30 de minute.

Citeva amanunte si despre celalalt model prezentat de Volkswagen, Jetta Hybrid: este echipat cu un motor 1.4 turbo de 150 CP si 250 Nm, asistat de un motor electric de 36 CP. Impreuna, cele doua unitati furnizeaza 172 CP si realizeaza un sprint 0-100 km/h in mai putin de noua secunde. Jetta Hybrid are un consum mixt de 5.2 litri la suta si cintareste cu doar 100 de kilograme mai mult decit un Jetta conventional. Modelul este echipat cu o transmisie DSG cu sapte trepte care se poate decupla de la motor pentru a oferi un mod 100% electric, in care se poate rula pina la doi kilometri cu o viteza de pina la 70 kilometri pe ora.

Sursa: Ghidul auto, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: