După 9 ani, AIDA revine la Iași

Joi, 25 aprilie, a avut loc premiera spectacolului ”Aida” de Giussepe Verdi, desfășurat în Sala Mare a Operei Române din Iași.

După o pauză de 9 ani, spectacolul a revenit la Iași, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, regia aparținându-i lui Andras Kurhy din Ungaria. Decorul a fost realizat de către Lazlo Szekely, costumele purtând semnătura Zsuzsannei Kiss (Ungaria), iar coregrafia fiind realizată de către Adrian Muresan de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

La prima premiera, spectacolul s-a jucat cu casa inchisă, iar oficialitatile din cadrul instituției au anunțat faptul că toate biletele s-au epuizat și pentru cea de a doua premieră. Spectacolul a fost un adevărat joc de lumini, culoare, interpretare pe scena urcand o multime de interpreti și coriști printre ei numărându-se și copiii din corul Operei Naționale din Iași.

Beatrice Rancea, managerul operei iesene, a afirmat faptul că: ”este pentru prima dată când s-au folosi intr-un spectacol din Romania, șase trompete egipte originale”.

Spectacolul continua și duminică 28 aprilie , ora 18:30, biletele find deja epuizate pentru acest spectacol. Ambele reprezentații sunt considerate premiere, întrucât pe scena au evoluat și vor evolua distribuții diferite. Totuși, ieșeni vor avea din nou ocazia să revadă piesa pe 9 mai 2013. Prețul unui bilet pentru acest spectacol este de 20 lei (balcon), 30 lei (stal), 50 lei (lojă).

Anul acesta se implinesc 200 de ani de la nașterea lui Giussepe Verdi încă un motiv în plus de sărbătoare pentru ca publicul ieșean să redescopere operele compozitorului italian. Drama romatică Aida a fost pusă în scenă pentru prima dată în 1871.

AUTOR: BOGDAN Plăcintă

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: