Duminica, reincep spectacolele la “Luceafarul”

Duminica, 9 septembrie, reincep spectacolele la Teatrul “Luceafarul”. Astfel, de la ora 10, la sala mica, este programata o reprezentatie cu Uimitoarele aventuri ale lui Flick de Constantin Brehnescu, iar de la 11,30, la sala mare, un titlu clasic al lumii copiilor, Alba ca Zapada dupa Fratii Grimm.

Stagiunea 2012-2013 se anunta foarte plina. Printre evenimentele imediate cronologic se numara participarea la un festival din Rusia, o noua  premiera si o noua editie a Festivalului de International de Teatru, editia a V-a.

Intre 20 si 28 septembrie, o parte a trupei va participa la Festivalul “Nisetrul de aur” de la Volgograd Rusia, cu Uimitoarele aventuri ale lui Flick.

In prezent, se repeta intens la cea dintii premiera a stagiunii, programata pentru 7 octombrie: Kajtus, vrajitorul dupa Janusz Korczak. Este o premiera absoluta din mai multe puncte de vedere. Este prima coproductie realizata in Iasi, in producerea ei implicindu-se financiar Teatrul “Luceafarul”, Institutul Cartii din Varsovia si Institutului Polonez Bucuresti. Regizorul Konrad Dworakowski, scenografa Marika Wojciechowska, muzicianul Piotr Klimek, designerul video Michal Zielony si coregraful Jacek Owczarek lucreaza cu actorii Ionela Arvinte, Adrian Buliga, Cristina Anca Ciubotaru, Aurelian Diaconu, Beatrice Engel, Ionut Ginju, Emanuel Florentin, Liviu Smintinica, Liliana Mavris Varlan, Beatrice Volbea.

Publicul iesean va putea vedea Kajtus, vrajitorul de Janusz Korczak pe 7 octombrie, in deschiderea celei de-a V-a editii a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tinar (7-12 octombrie). Tema editiei din acest an a FITPT este ”Est-Vest Europa” genericul reunind intr-un program bogat spectacole ale unor teatre din Austria, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Rusia, Ucraina si Romania (Teatrul Odeon, Masca, Teatrul Puck Cluj Napoca, Teatrul Gulliver Galati, Teatrul Municipal Baia Mare), filme, expozitii si dezbateri.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: