Dumbrava basmelor muzicale | Ateneul în oraș

Sâmbătă, 14 Septembrie 2019, de la ora 11:00, Ateneul Național din Iași vă invită la spectacolul pentru copii „Dumbrava basmelor muzicale”, în Piața Voievozilor!

Evenimentul se desfășoară în cadrul celei de-a treia ediții „Ateneul în oraș”!

Spectacolul educațional-cultural interactiv pentru copii „Dumbrava Basmelor Muzicale” reprezintă o oportunitate unică pentru copii de a se bucura de un excepțional spectacol muzical de operă, special creat pentru ei.

Regia este semnată de către Iulian Ioan Sandu, cel ce a pus în scenă și poveștile lui „Peter Pan” și „Alice în Țara Minunilor”.

Cel mai nou spectacol dedicat copiilor conține fragmente din îndrăgitele opere „Motanul încălțat”, de Cornel Trăilescu și „Fata moșului și fata babei”, de Florin Comișel. Pe lângă bucuria lirică pe care actorii o vor transmite, aceștia îi vor implica pe copii în diverse jocuri interactive, încurajându-i, astfel, să asimileze informații noi și interesante în cel mai plăcut mod posibil.
Spectacolul „Dumbrava Basmelor Muzicale” oferă copiilor șansa de a vedea, asculta și simți arta lirică de aproape, direct, interactiv, de a fi reuniti prin intermediul muzicii și încurajați să învețe toleranța și acceptarea reciprocă.

„Dumbrava Basmelor Muzicale” durează o oră și aduce în fața micilor spectatori echipa artistică a proiectului, formată din moderator și cele 7 personaje care vor interacționa constant cu spectatorii și îi vor învăța noțiuni de cultură generală din mai multe domenii, precum literatură, istoria muzicii clasice românești, noțiuni de dans, canto, regie, curiozități despre compozitori și informații de interes despre lumea artiștilor.

Distribuție: Motanul încălțat – Ana Hegyi; Domnița – Cezara Fantu; Ionică – Dumitru Florescu; Slujitor – Daniel Onoae; Slujitor – Codrin Dănilă; Marele Dregător – Gelu Ciobotaru; Doica – Alexandra Paftală; Fata moșului – Cezara Fantu; Fata babei – Alexandra Paftală; Zâna – Ana Hegyi
Miorlăilă – Dumitru Florescu; Vulpoiul – Gelu Ciobotaru; Tatăl/Ursul – Daniel Onoae; Cuptorul – Codrin Dănilă.

INFO

Ateneul Național din Iasi

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulNationalIasi

PE ACEEASI TEMA:

Dragoste… pe contrasens @Ateneul din Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: