Duelul Viorilor 2021 | Stradivarius versus Guarneri

Ateneul Național din Iași vă invită Sâmbătă, 9 Octombrie, începând cu ora 19:00 la DESCHIDEREA STAGIUNII 2021-2022, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”! Turneul DUELUL VIORILOR revine în 2021 cu a X-a!

Pe scena vor urca Liviu Prunaru (concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam), care cântă pe vioara Stradivarius Pachoud şi Gabriel Croitoru (solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Filarmonicilor din Cluj-Napoca şi Ploieşti), care cântă pe vioara Guarneri del Gesu Catedrala (pusă la dispoziţie de Muzeul Naţional „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află), acompaniaţi de pianistul Horia Mihail.

Longevitatea întâlnirilor duelistice purtând semnatura Liviu Prunaru – vioara Stradivarius, Gabriel Croitoru – vioara Guarneri del Gesu, Horia Mihail – pian, începute în 2011, depășește așteptările multora. Atunci, cei doi muzicieni au acceptat provocarea de a juca povestea unui conflict imaginar pentru supremaţie a familiilor celor doi mari lutieri italieni: Stradivarius şi Guarneri reîntâlnindu-se an de an, cu excepţia anului 2020.

Privind înapoi la cele zece ediții, ne reamintim ca Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru reprezintă o generaţie de forţă a artei violonistice româneşti aflată acum în deplină maturitate, că sunt doi muzicieni care au demonstrat în aceşti ani ca ştiu să depăşească orgoliile unicităţii personalităţii artistice, ducând acest proiect din cele mai mici oraşe ale ţării în care ne aflăm, până la Carnegie Hall din New York şi demonstrând astfel ca muzica şi arta pot face ca în mod potenţial aceste limite să nu mai existe. Viața lor concertistică merge mai departe, la fel cea pedagogică, de-a lungul unei stagiuni, zilele în care cele două viori rămân sa se odihneasca în cutiile lor sunt, practic, inexistente.

Pentru concertele anului 2021, au ales un program extrem de atractiv pentru public, Liviu Prunaru etalând sunetul viorii Stradivarius „Pachoud”, iar Gabriel Croitoru punându-l în valoare pe cel al viorii Guarneri del Gesu „Catedrala”, partea rezervată duelului arbitrat, ca de obicei, de pianistul Horia Mihail cuprinzând unele dintre cele mai populare lucrări abordate în edițiile anterioare.

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 20 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul National Iasi

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulNationalIasi

PE ACEEASI TEMA:

Corul DoReMi | Concert Aniversar

Petrică și Lupul | Orchestra de Tineret a Iașului

MOZART – REQUIEM | Ateneul National Iasi

Recital de Folk | ADRIAN BEZNA ȘI CEZAR POPESCU

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: