Duelul campionilor – Moldoveanu vs Campriani, astăzi, la Iaşi

Duelul campionilor - Moldoveanu vs Campriani, astăzi, la IaşiTiriştii Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani se vor înfrunta vineri, 7 iunie 2013, de la ora 17, la Sala Polivalentă, într-un concurs inedit. Evenimentul va fi transmis in direct de TVR Iasi si TVR 2.

Iaşul va fi capitala tirului mondial pe 7 iunie! De la ora 17:00, Sala Polivalentă va găzdui un concurs inedit, “Duelul campionilor”, care îi va opune pe tiriştii Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani (Italia), ambii campioni olimpici la Londra, în 2012. Evenimentul a fost prefaţat de o conferinţă de presă, derulată ieri, la sediul CS Omega Tehnoton Iaşi, club la care, alături de Dinamo Bucureşti, este legitimat Alin. Organizatorul competiţiei, Maricel Popa, preşedintele grupării amintite, nu şi-a ascuns fericirea generată de faptul că Alin şi Niccolo se vor înfrunta la Iaşi.

“Sunt extrem de bucuros că un vis de-al meu, aducerea la Iaşi a celor mai buni pistolari de la Londra, s-a împlinit! Campionatul de vineri va fi unul în care suntem siguri de un învingător: fair-playul!” a spus Popa. Foarte volubil, Campriani s-a arătat impresionat de primirea de care a avut parte. “Sunt pentru prima dată în România şi sunt extrem de fericit. Am fost primit ca un super-star, lucru cu care nu sunt obişnuit. Eu sunt doar un trăgător! Nu am venit aici să-mi iau revanşa faţă de prietenul meu, Alin, care a fost mai bun în finala de anul trecut pe care a câştigat-o, ci pentru a promova acest sport. Am ceva emoţii, este pentru prima dată când particip la un eveniment de acest gen” , a spus italianul care a recunoscut că abia la anul va începe pregătirea viitorului ciclu olimpic: “În acest an, prioritare pentru mine sunt studiile. Din punct de vedere sportiv, încerc să mă acomodez cu noile echipamente, noile materiale. De la anul voi începe să mă concentrez pentru viitorul ciclu olimpic”.

Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani/ foto campioni tir

Şi Alin Moldoveanu a avut cuvinte de apreciere la adresa italianului: ”Îi mulţumesc lui Niccolo pentru faptul că a acceptat invitaţia domnului Popa, care merită şi el felicitat pentru iniţiativa pe care a avut-o. Sper ca acţiunea de vineri să promoveze cu succes tirul. Pentru mine competiţiile importante din acest an sunt etapa de Cupă Mondială şi finala de Cupă Mondială la care voi participa”.

CUM SE VA DESFĂȘURA COMPETIȚIA

Antrenorul lui Alin, Sorin Babii, a dat câteva detalii legate de modul în care se va derula competiţia: “Dimineaţă, de la ora 9:00, vor fi calificările la o fază a Campionatului Naţional. Primii opt de la mai multe probe se vor califica în cele trei sau patru finale care vor fi organizate. De la ora 17:00 va începe finala de opt în care, cu siguranţă, se vor califica Alin şi Niccolo. Se vor trage, pentru început câte două serii de trei focuri. Urmează apoi una de opt, la capătul căreia ultimul sportiv va părăsi standul. Tot aşa, din două în două focuri, va mai fi eliminat câte un trăgător, câştigătorul urmând a fi stabilit după 20 de focuri”.

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, Ciprian Paraschiv, a făcut un apel la ieşeni pentru a participa în număr cât mai mare la acţiunea din această seară, la care intrarea este liberă: “Sper ca evenimentul de vineri, cel mai important din acest an pentru Iaşi, să fie cinstit cum se cuvine de ieşeni, care au ştiut totdeauna să-şi preţuiască valorile. Mă aştept ca sala să fie plină la un astfel de concurs la care participă sportivul care a reuşit cel mai important rezultat sportiv din istoria Iaşului, Alin Moldoveanu, şi o altă mare vedetă mondială, Niccolo Campriani”.

La conferinţă a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, căruia Popa i-a mulţumit pentru sprijinul acordat. Adomniţei a spus că “această acţiune este una dintre puţinele la care vin cu tot dragul, pentru că vorbim despre un spectacol, un concurs care se anunţă a fi pe cinste. Dacă fiecare ieşean ar iubi câte un lucru aşa cum iubeşte domnul Popa tirul, sunt convins că am putea avea multe evenimente de calibru la Iaşi. Consiliul Judeţean a sprijinit această gală, aşa cum sprijină şi alte acţiuni sportive, chiar dacă bugetul nostru este de cinci ori mai mic decât al Primăriei şi, de multe ori, contribuţiile la diferite evenimente sportive ori culturale sunt egale”.

“Duelul campionilor” va fi transmis în direct, de la ora 17.00, pe TVR Iaşi şi TVR 2. Puteţi urmări evenimentul şi live online la adresa: http://www.tvrplus.ro/live-tvr-2 sau http://www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: