Dublă lansare de carte a poetului Petru Burlacu

Editura Zona Publishers invită, din nou, publicul iubitor de literatură, la o dublă lansare de carte. Astfel, duminică, începând cu ora 12:00, la Palatul Culturii, Sala Voievozilor, poetul Petru Burlacu îşi va lansa două volume publicate la începutul anului 2018.

Potrivit editorului, Paul Gorban, volumele publicate de autor fac parte dintr-un pachet de şase titluri, toate sub genericul „Cugetă şi râzi”. Anul acesta poetul, de origine din comuna Gropniţa, judeţul Iaşi, a publicat volumele IV si V, respectiv „Acorduri” şi „Gânduri la sfârşit de mileniu”.

Cărţile apărute în condiţii grafice excelente vor fi prezentate de critici literari, poeţi cunoscuţi ai iaşului, precum şi de câţiva prieteni de suflet ai poetului, unii dintre ei jurnalişti. Potrivit editorului, volumele sunt ilustrate de marele grafician Mircea Boiţă, cal care a semnat grafica pentru toate cele şase volume ale coleţiei. Volumul I, „Cuget”, nu a trecut neobservat de critica şi concursurile editoriale, el fiind premiat anul trecut la Târgului de carte „Zilele recoltei editoriale” ce a avut loc în octombrie, la Iaşi. Invitaţii autorului ce vor lua cuvântul sunt: Vasile Arhire, Livia Iacob, Adi Cristi, Daniel Corbu, Vasile Largu, Doina Popovici, Eugen Pupiu şi Constantin rusu. Momentul moderat de Paul Gorban se anunţă a fi nu doar unul poetic, ci ca un adevărat maraton cultural, fiind asigurat şi un intermezzo muzical oferit de grupul Fraţii Mandache. Astfel, la flaut va interpreta Bianca Budeanu, la pian Andreea Moroșanu, iar la voce și vioară iubitorii de cultură o vor asculta pe Maria Rădeanu.

Petru Burlacu s-a născut în comuna Gropniţa, judeţul Iaşi, la 20 octombrie 1950. În 1969 a absolvit Liceul “Mihai Eminescu” din Iaşi. A urmat doi ani la I.S.E, apoi a rătăcit puţin şi la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă. Aşa cum spune el însuşi, a revenit în ultimă instanţă la prima dragoste: sportul şi poezia, la I.E.F.S., din cadrul Universităţii Bacău, pe care l-a absolvit în 1976. Scrie poezie din anii de facultate, perioadă în care a frecventat şi câteva cenacluri renumite, atât ca poet, dar mai ales ca folkist. Ani buni a fost directorul Şcolii din comuna Vladeni. A publicat câteva poeme în presa vremii, dar aproape 30 de ani a ţinut secretă pasiunea pentru poezie, scriind în tot acest timp peste 800 de pagini. În 2017 debutează în volum, la editura Zona Publishers din Iaşi, cu plcheta de versuri “Cuget”, din seria “Cugetă şi râzi”, pentru care primeşte premiul editorial la Târgul de carte „Zilele recoltei editoriale” de la Iaşi. În 2017 a mai publicat volumele de versuri: Cuget şi râd, Râd şi guget, iar în 2018 volumele de poeme Acorduri şi Gânduri la sfârţit de mileniu, titluri bine apreciate de critica literară.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: