Drive-in cinema la Iasi | Gală Charlie Chaplin

Seria de proiecții de tip drive-in cinema începe la Iași cu o gală Charlie Chaplin, cel care a reușit să însumeze în mod fabulos statutul de pionier al industriei filmului dar și reper pentru domeniu până în zilele noastre. Organizatorii am pregătit pentru seara de cinema o selecție din cele mai bune filme ale ”Vagabondului”: City Lights (Luminile orașului), Modern Times (Timpuri noi).

Timpuri noi (titlu original Modern Times) este un film mut de comedie din 1936, regizat și produs de Charlie Chaplin. Scenariul este scris de Charlie Chaplin și Paulette Goddard. În film interpretează Charlie Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman, Stanley Sandford și Chester Conklin. Chaplin a început pregătirile pentru realizarea acestui film în 1934, ca pentru primul său film cu sonor și a început scrierea unui scenariu cu dialoguri, făcând încercări pentru unele scene cu sunet. Cu toate acestea, el a abandonat curând aceste încercări și a revenit la un format mut cu efecte de sunet sincronizat. Experimentele cu dialoguri au confirmat convingerile sale de lungă durată că farmecul universal al Vagabondului ar fi avut de suferit dacă personajul său ar fi vorbit vreodată pe ecran. Cea mai mare parte a filmului este filmată la o „viteză mută” de 18 cadre pe secundă, care, atunci când este redată la așa-zisa „viteză a sunetului” de 24 de cadre pe secundă, face ca acțiunea să apară și mai frenetică. Versiunile moderne disponibile ale filmului au corectat acest lucru. Durata de filmare a fost lungă, din 11 octombrie 1934 până în 30 august 1935 (sursa: Wikipedia)

Filmul Luminile orașului a avut succes imediat după lansarea sa pe 30 ianuarie 1931, cu recenzii pozitive și încasări de 5 milioane de dolari americani. Astăzi, mulți critici consideră filmul nu doar cea mai bună realizare a carierei lui Chaplin, dar și unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată. În 1991, Biblioteca Congresului a selectat filmul Luminile orașului pentru păstrarea sa în Registrul Național de Film al Statelor Unite ca fiind „cultural, istoric sau semnificativ din punct de vedere estetic”. În 2007, Institutul American de Film l-a plasat pe locul 11 în lista celor mai bune filme americane realizate vreodată. În 1949, criticul James Agee a caracterizat scena finală a filmului ca fiind „cea mai bine jucată scenă care a fost văzută vreodată într-un film”. (sursă: Wikipedia)

BILETE

Accesul se face pe bază de bilet, care, pentru a respecta măsurile de siguranță, poate fi achizițiat exclusiv online, pe myticket.ro. Tot pentru menținerea distanțării fizice, în fiecare autoturism pot fi maximum trei persoane. Nu vor lipsi nici gustările, popcornul și băuturile răcoritoare, care vor fi livrate direct în mașină. Accesul în spațiul destinat pentru eveniment se va face cu 30 de minute înainte de începerea proiecției. La intrare vor fi prezentate biletele primite în format electronic pentru a fi scanat codul QR. Pret bilet: 75 lei

INFO

Gama Visual Events

www.facebook.com/GamaVisualEvents

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: