Drive-in cinema la Iași | Casablanca

”…cred că acesta este începutul unei frumoase prietenii.” Toată lumea cunoaște replica. Știți și de unde provine? La cinemateca din parcarea Iulius Mall Iasi, sâmbăta e seara capodoperelor. Pe 20 iunie este Noaptea Capodoperelor – CASABLANCA.

Casablanca este un film american de dragoste din 1942, regizat de Michael Curtiz și avându-i ca protagoniști pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman și Paul Henreid, iar în alte roluri pe Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet, Peter Lorre și Dooley Wilson. OSCAR pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor.

Având acțiunea petrecută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul se concentrează asupra unui om împărțit între, după cuvintele unui personaj, dragoste și virtute. El trebuie să aleagă între dragostea sa pentru o femeie și ajutarea ei și a soțului ei, lider al Rezistenței cehe, să scape din orașul Casablanca, care făcea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-și continua lupta împotriva naziștilor.

„Casablanca” este considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX. Deși era un film din „lista A”, cu actori consacrați și scenariști de primă mână (Julius J. Epstein, Philip G. Epstein și Howard Koch), nimeni nu se aștepta ca filmul să aibă un succes extraordinar; era considerat doar unul dintre sutele de filme produse la Hollywood în fiecare an.[2] Totuși, filmul a avut parte de un succes important, chiar dacă nu extraordinar, încă de la premiera sa, fiind lansat în grabă pentru a beneficia de avantajul publicității invaziei aliate în nordul Africii, care avusese cu câteva săptămâni mai devreme.[3] În ciuda faptului că Bogart a interpretat primul său rol romantic, Casablanca a câștigat trei premii Oscar, inclusiv Premiul Oscar pentru cel mai bun film. Personajele sale, dialogul și muzica au devenit reprezentative, iar filmul a crescut în popularitate până la punctul în care este inclus acum în mod constant în pozițiile superioare ale listelor celor mai bune filme din toate timpurile. Wikipedia

BILETE

Accesul se face pe bază de bilet, care, pentru a respecta măsurile de siguranță, poate fi achizițiat exclusiv online, pe myticket.ro. Tot pentru menținerea distanțării fizice, în fiecare autoturism pot fi maximum trei persoane. Nu vor lipsi nici gustările, popcornul și băuturile răcoritoare, care vor fi livrate direct în mașină. Accesul în spațiul destinat pentru eveniment se va face cu 30 de minute înainte de începerea proiecției. La intrare vor fi prezentate biletele primite în format electronic pentru a fi scanat codul QR. Pret bilet: 75 lei. Pentru bilete CLICK AICI

INFO

Gama Visual Events

www.facebook.com/GamaVisualEvents

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: