Dragoste la prima vedere… de Dragobete

Dragoste la prima vedere..de dragobete

“Suntem doi si singuri si-n loc de inima ne bate luna.” (Nichita Stanescu)

Imbracati de sarbatoare, fetele si flacaii se intalneau in fata bisericii si plecau sa caute prin paduri si lunci, flori de primavara. Daca se gaseau si fragi infloriti, acestia erau adunati in buchete si se puneau ulterior in lautoarea fetelor.
Pe dealurile din sat se aprindeau focuri, iar in jurul lor stateau si vorbeau fetele si baietii. La ora pranzului, fetele se intorceau in sat alergand, obicei numit zburatorit, urmarite de cate un baiat caruia ii cazuse draga. Daca baiatul era iute de picior si o ajungea, iar fata il placea, il saruta in vazul tuturor. De aici expresia Dragobetele saruta fetele!. Sarutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an, sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru a-ti afisa dragostea in fata comunitatii.

Restaurant Traian va invita, joi, 28 februarie, incepand cu ora 20.00, la Serata “Dragoste la prima vedere..de Dragobete” ! Indragostiti-va si sarbatoriti iubirea acompaniati de acorduri muzicale live la Restaurant Traian, Piata Unirii nr.1,Iasi. Va asteptam cu surprize din partea casei si va surprindem cu meniuri delicioase incepand de la 40 de lei /persoana.

REZERVARI

Tel: 0232/266.666

INFO

Restaurant Traian

Piata Unirii 1

www.grandhoteltraian.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: