Draga Olteanu-Matei, invitată de onoare la “Sărbătoarea Liliacului” organizată de muzeul “Mihail Sadoveanu”

Draga Olteanu-Matei, invitată de onoare la „Sărbătoarea Liliacului” organizată de muzeul „Mihail Sadoveanu”/ afis

Muzeul „Mihail Sadoveanu” organizează „Sărbătoarea Liliacului” sâmbătă, 27 aprilie 2013, începând cu ora 11:00. Evenimentul este dedicat activităţii şi prezenţei lui Mihail Sadoveanu în artele spectacolului și se va bucura de prezența de excepție a artistei Draga Olteanu-Matei.

Draga Olteanu-Matei, invitată de onoare la „Sărbătoarea Liliacului” organizată de muzeul „Mihail Sadoveanu”

Programul celei de-a XXII-a ediții a proiectului va cuprinde o serie de momente cultural-artistice. Desfășurătorul include colocviul „Sadoveanu în artele spectacolului” (cu participarea actorilor de la teatrele ieșene), discursul „Sadoveanu-vocație de etnograf” (susținut de Angela Paveliuc-Olariu), lansarea noului număr al revistei de cultură “Dacia Literară”. Concertul de fanfară al elevilor de la Palatul Copiilor Iași, precum și alte manifestări ale scriitorilor, artiștilor, studenților, elevilor invitați, vor completa gama planificată de activități.

Proiectul se adresează publicului larg și urmărește să atragă atenţia asupra formelor noi de promovare a culturii şi a patrimoniului local. „Sărbătoarea Liliacului” este o activitate culturală de tradiție, edițiile anterioare bucurându-se de succes și de participarea în număr mare a publicului.

Evenimentul este oferit de Muzeul Literaturii Române și Consiliul Judeţean Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi. Cei interesați sunt așteptați pe Dealul Copoului pentru a lua parte la programul pus la dispoziție de către organizatori.

INFO

MUZEUL LITERATURII ROMÂNE IAŞI
Strada: Vasile Pogor, nr. 4, cod 700110, Iaşi.
Telefon: 0232.410340; fax: 0232.213210.
E-mail: muzeul.literaturii@gmail.com.
Web: www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: