Două spectacole ale Teatrului “Luceafărul”, la Festivalul “Gulliver” Galați

Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Animație “Gulliver” Galați va avea loc între 15-20 mai și va reuni în programul său amplu spectacole pentru toate vârstele. Artiști din România (Iași, Galați, București, Cluj Napoca, Brăila, Ploiești, Oradea, Sibiu, Constanța, Timișoara, Baia Mare), Germania, Israel, Republica Moldova, Bulgaria și Spania vor evolua în zilele festivalului.

Teatrul “Luceafărul” a fost selectat să participe cu două producții, una pentru copii, celalată, pentru tineret, spectacolele atestând orientarea artistică a instituției care oferă producții inedite unor categorii diverse de public, de la cel preșcolar până la cel de liceu, studenți și maturi. Spectacolele selectate sunt HANSEL ȘI GRETEL după Frații Grimm și PISICA VERDE de Elise Wilk.

Hansel și Gretel este o adaptare foarte modernă a basmului clasic, o combinație de storytelling și teatru de obiecte care apelează la ustensile casnice pe care le teatralizează, conferindu-le valoare artistică, mizând totodată pe puterea de imaginație a privitorilor. Spectacolul este realizat de regizorul Ion Ciubotaru pe o idee de Oltița Cîntec și o dramatizare de Ramona Iacobuțe, iar cei patru interpreți sunt Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Alex Iurașcu și George Cocoș.

Pisica verde de Elise Wilk este povestea unor adolescenți ajunși în puncte critice ale vieții lor, pe care se străduiesc să le gestioneze cât mai bine. Regizorul Bobi Pricop a utilizat în premieră în România sistemul silent disco, integrând perfect noile tehnologii în estetica spectacolului, recreând în scenă, în scenografia Irinei Moscu, un club, unde actorii (Ioana Corban, Dragoș Maftei, Carmen Mihalache, George Cocoș, Camelia Dilbea, Alex Iurașcu) și spectatorii fac parte integrantă din poveste. Pisica verde i-a adus lui Bobi Pricop cea dintâi nominalizare la Premiile UNITER (2016), înscriind Teatrul “Luceafărul” în prestigioasa listă a celor mai bune producții din țară. Pisica verde deține un record de participări în festivaluri teatrale, acesta de la Galați fiind a unsprezecea.

Ambele spectacole ale “Luceafărului” sunt programate în prima zi a Festivalului gălățean, 15 mai, de la orele 11, respectiv, 19.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi
Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: